Sałatka ryżowa warstwowa z kukurydzą - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W łyżeczce układamy kolejno ryż, kukurydzę, majonez i przyprawę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej