Sałatka ryżowa warstwowa z kukurydzą - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W łyżeczce układamy kolejno ryż, kukurydzę, majonez i przyprawę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej