PRZEPISY.PL

Pierogi ruskie są dużo łatwiejsze do zrobienia niż myślicie. Wystarczy dobry biały ser, ziemniaki i cebulka podsmażona na złoto i nadzienie gotowe. Mamy także przepis na miękkie, elastyczne ciasto do pierogów.

Pierogi ruskie - autor: przepisy.pl

Pierogi ruskie

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
935
osób dodało do Mniamlisty
935
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • woda0.5 szklanki
  • cebula50 g
  • tłuszcz30 g
  • pieprz1 szczypta
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka
Pierogi ruskie – krok 1

Krok 1

Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
Pierogi ruskie – krok 2

Krok 2

Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
Pierogi ruskie – krok 3

Krok 3

Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
Pierogi ruskie – krok 4

Krok 4

Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

160
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
204
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie
197
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
77
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe