Pierogi | Przepisy.pl

Przepisy na Pierogi

90 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (90)

Pierogi ze szpinakiem i serem feta
ratingratingratingratingrating

196

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pierogi szczególnie chętnie spożywane są w Europie Wschodniej, wiele krajów ma również swoje włas...
Pierogi z mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

100

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pierogi z mięsem mielonym - chinkali to jeden z najważniejszych elementów gruzińskiej kuchni. Czy...
Pierożki z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

110

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Pierożki z kurczakiem to przysmak, który trafi w gust przede wszystkim miłośników orientalnych sm...
Pierogi z mięsem i kapustą
ratingratingratingratingrating

67

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Cienkie, delikatne ciasto i smakowite nadzienie to podstawy polskiej kulinarnej dumy narodowej. P...
Pierogi z cukinią
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Klasyczne pierogi z niestandardowym farszem z cukinii i fety urozmaicą obiadowe menu. Możesz je p...
Pierogi ruskie
ratingratingratingratingrating

79

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pierogi ruskie to wbrew nazwie danie typowo polskie, a jego wykonanie jest prostsze niż myślisz...
Chinkali – gruzińskie pierożki - VIDEO
ratingratingratingratingrating

68

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kuchnia gruzińska jest bez wątpienia jedną z ciekawszych i różnorodnych. W Polsce można zauważyć...
Ciasto na pierogi bez jajka
ratingratingratingratingrating

66

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Sprawdzony przepis na ciasto na pierogi, który nie może się nie udać. To receptura, którą powinna...
Pierogi z kapustą i grzybami
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Pierogi z kapustą i grzybami smakują równie dobrze w świąteczne dni, jak i na co dzień. To danie...
Pierogi ruskie z sosem cebulowym i ziołami
ratingratingratingratingrating

49

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pierogi ruskie, podane z aksamitnym sosem cebulowym, dość pikantnym, ale też słodkawym, smakują n...
Pierogi ze szpinakiem i ziemniakami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

42

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Pierogi z ziemniakami przywołują na myśl jedno skojarzenie – ruskie. My jednak mamy nieco inną pr...
Pierogi z soczewicą
ratingratingratingratingrating

75

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Pierogi z soczewicą to oryginalna propozycja dla tych, którzy lubią unowocześniać dobrze wszystki...
Pierogi z kaszą gryczaną
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kasza gryczana to nie tylko smaczny dodatek do dań mięsnych, gulaszy i sosów. Świetnie sprawdzi s...
Pierogi z grzybami
ratingratingratingratingrating

55

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Tradycyjne wigilijne pierogi z kapustą i grzybami, zastąpić możesz ich wersją pozbawioną kapusty...
Pieczone pierogi ruskie
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
To iście międzynarodowe danie. Polskie pierogi z ruskim farszem w cieście do włoskiej pizzy. Wszy...
Pielmieni - pierożki z mięsem
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Czy jeden przepis da się odtworzyć na wiele sposobów? Oczywiście, że tak! Wszystko zależy od inwe...
Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Podaj delikatne pierożki z ciasta francuskiego nadziewane szpinakiem i kremowym sosem na kolację...
Pierogi z mięsem i grzybami
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Niby zwyczajne pierogi z gotowanym mięsem, a jednak znacznie smaczniejsze i dużo bardzie szlachet...
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Czy jest ktoś, kto nie kocha pierogów? Jedni wolą z serem, inni z kapustą i grzybami. Każdy ma sw...
Pierogi z białym serem
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Pierogi z mięsem
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pierogi z mięsem to propozycja na obiad w polskim stylu. Dawniej pierogi były potrawą przygotowyw...
Pierogi z dynią w sosie szałwiowym
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pierogi to klasyczne danie nie tylko kuchni polskiej – podobne potrawy zjeść można także w innych...
Pierogi z mięsem i kaszą kuskus
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Pierogi to jedno z tych klasycznych dań, które wciąż odkrywane są na nowo. Popularność zyskały te...
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
Trudno znaleźć osobę, która nie uwielbiałaby smaku pierogów. Przyrządzane na wiele sposób – zarów...
Pierogi z kapustą i serem
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Święta Bożego Narodzenia to również czas przygotowywania wspaniałych potraw. Daniem, którego z ca...
Pierogi z mięsem, soczewicą i kolendrą
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pierogi przyrządzać można na wiele sposobów, a ich smak zależy przede wszystkim od farszu, którym...
Aromatyczne pierogi z leśnymi grzybami i ziemniakami
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Szukasz inspiracji na wyjątkowo smaczny farsz do pierogów? Koniecznie sprawdź ten, który przyrząd...
Pierogi z grzybami – kurkami
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Pierogi można przygotować na różne sposoby. Te z kurkami to jedna z wielu wersji tego popularnego...
Pierogi z mięsem i żurawiną
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Istnieje wiele wariantów pierogów. Ciekawą propozycją są te, do których farsz przyrządzisz z mięs...

Ciekawostki i porady

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - PierogiPierogi

Nie ma chyba popularniejszego i bardziej lubianego dania mącznego niż pierogi. To potrawa, którą uwielbiają niemal wszyscy. Wiele osób unika jednak własnoręcznego przyrządzania pierogów, decydując się przy tym na te w wersji mrożonej. Dzieje się tak z powodu dużej ilości czasu, jaką trzeba poświęcić w kuchni, by delektować się tym posiłkiem. Tymczasem nie od dziś wiadomo, że domowe pierogi są znacznie lepsze niż te z delikatesów. Swoją przygodę z gotowaniem pierogów zacznij od przygotowania farszu. Najbardziej klasyczne nadzienia składają się z mięsa, kapusty, grzybów oraz z tak zwanego farszu ruskiego, który powstaje z połączenia gotowanych ziemniaków, białego sera oraz cebuli. To jednak tylko niektóre propozycje farszu, możliwości jest tak naprawdę całe mnóstwo. Coraz większym zainteresowaniem cieszą się nadzienia z warzyw takich jak szpinak, soczewica czy dynia w połączeniu na przykład z serem feta. W porze letniej oraz wczesną jesienią wykorzystaj sezonowe owoce: truskawki, jagody, maliny i śliwki, by przygotować tę potrawę w wersji słodko. Dobrym pomysłem jest wypełnienie pierogów twarożkiem. Możesz również zrobić owocowy koktajl i nim polać danie w formie deserowej. Drugi ważny element pierogów to ciasto. Wykonasz je z kilku podstawowych składników: mąki, wody, soli oraz ewentualnie z dodatkiem jajek. Pamiętaj, by dokładnie połączyć wszystkie elementy i starannie wyrobić ciasto. Będzie to ważne w momencie gotowania, gdyż to od ciasta w głównej mierze zależy, czy pierogi się nie rozpadną we wrzątku. Dla zabieganych osób idealnym rozwiązaniem jest przygotowanie farszu jednego dnia, a ciasta drugiego. Nie zapominaj również, że wspólne lepienie pierogów może być świetną zabawę, więc nie wahaj się prosić o pomoc swoich domowników, zwłaszcza w okresie przedświątecznym. Pozostałe z obiadu pierogi możesz zamrozić aż do następnej okazji, gdy przyjdzie Ci ochota na ten pyszny domowy posiłek. Tak samo możesz zrobić z niewykorzystanym farszem. Z kapustą i grzybami, ruskie, z kiszoną kapustą i dorszem czy w stylu gruzińskim? Wybierz swoją ulubioną wersję pierogów.