
Składniki
1 szklanka
1 opakowanie
1 sztuka
20 dekagramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Wystudź. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Parówki pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, następnie dodaj cebulę.

Krok 2
Papryki i ogórka pokrój w kostkę.

Krok 3
Wymieszaj wszystko z ryżem, dodaj połowę żółtego sera oraz groszek. Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz pieprzem, papryką i solą, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Krok 4
Przełóż tak przygotowaną potrawę do żaroodpornego naczynia.

Krok 5
Polej rozmieszanym jajkiem i posyp resztą sera. Zapiekankę piecz 30 minut w temperaturze 175 stopni.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka rodzinna
Dla każdego coś smacznego – tak w skrócie opisać można skład aromatycznej zapiekanki rodzinnej. Nic dziwnego więc, że znika ze stołu w iście ekspresowym tempie. Ryż, parówki, papryka, cebula, kiszony ogórek i zielony groszek – to produkty, które znaleźć można w każdej, nawet skromnie zaopatrzonej kuchni. Wystarczy je odpowiednio połączyć, doprawić i zapiec we wspólnej formie dobrze nagrzanym piekarniku, aby powstało danie idealne na obiad w rodzinnym gronie. Oczywiście jeśli chcesz, przepis możesz modyfikować i wzbogacić jego smak na przykład dodatkiem kukurydzy lub czerwonej fasoli z puszki. Parówki nie są niezbędnym elementem tego dania. Godnie zastąpi je zarówno pokrojony w kosteczkę boczek, jak i soczyste kawałki piersi z kurczaka. Gotową zapiekankę rodziną dziel na kawałki, gdy odrobinę przestygnie, wtedy nie rozpadnie się.



































