Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
8 sztuk
0.5 łyżeczki
250 mililitrów
4 łyżki
1 szklanka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne rozmieszaj w garnku ze szklanką wody.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wsyp przyprawy, następnie dodaj mięso i smaż do momentu, gdy się zrumieni.
Krok 3
Do mięsa wlej przygotowany Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne, zmniejsz ogień i duś około 10 minut.
Krok 4
Po tym czasie dodaj do garnka warzywa, pokrojoną kolendrę i wymieszaj.
Krok 5
Na suchej rozgrzanej patelni zrumień z obu stron placki.
Krok 6
W okrągłej formie do zapiekania, np. tortownicy, ułóż pierwszy placek, a na nim farsz. Połóż kolejny placek i znowu przykryj go farszem.
Krok 7
Na samej górze połóż placek i posmaruj go śmietaną, a następnie posyp równomiernie serem. Całość zapiecz 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej