Mini dynie z meksykańskim farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini dynie z meksykańskim farszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

100 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynie umyj, odkrój z nich kapelusze, a następnie wydrąż środki. Każdą z nich skrop oliwą i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj i przesmaż je razem na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu do momentu zrumienienia. Następnie wsyp Fix Knorr, wlej szklankę wody i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Do sosu dodaj pozostałe składniki: fasolę, kukurydzę oraz Ketchup Hellmann's Pikantny i przyprawy. Na koniec dorzuć pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Dynie podgrzej. Następnie każdą napełnij farszem. Wierzch pokryj łyżką śmietany, udekoruj listkami kolendry i przykryj kapeluszami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej