Mini dynie z meksykańskim farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini dynie z meksykańskim farszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

100 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynie umyj, odkrój z nich kapelusze, a następnie wydrąż środki. Każdą z nich skrop oliwą i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj i przesmaż je razem na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu do momentu zrumienienia. Następnie wsyp Fix Knorr, wlej szklankę wody i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Do sosu dodaj pozostałe składniki: fasolę, kukurydzę oraz Ketchup Hellmann's Pikantny i przyprawy. Na koniec dorzuć pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Dynie podgrzej. Następnie każdą napełnij farszem. Wierzch pokryj łyżką śmietany, udekoruj listkami kolendry i przykryj kapeluszami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini dynie z meksykańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej