Sznycel wieprzowy z cebulką - przepis: kotlet | Przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe z cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
185 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

276 osób wydrukowało

Pobierz pdf

777 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

600 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cienko cebulę. Pokrój w plasterki marchewkę. Zbij kotlety tłuczkiem, Przesmaż kotlety na oleju, przez ok. 2 min z każdej strony.

Krok 2

Zdejmij kotlety z patelni. Smaż cebulę i marchewki do miękkości. Dodaj mąkę i smaż przez kolejne 2 min. Dodaj 150 ml wody, Sos do pieczeni z cebulką Knorr, listek laurowy i majeranek.

Krok 3

Włóż mięso z powrotem na patelnię, zagotuj całość, zmniejsz ogień i gotuj przez 20 min. Podawaj z kaszą lub kluskami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety wieprzowe z cebuląKotlety wieprzowe z cebulą

Słodka skarmelizowana cebula doskonale uzupełnia smak soczystych kotletów wieprzowych, krótko duszonych w aromatycznym sosie.