Kotlety wieprzowe z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe z cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

175 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

268 osób wydrukowało

Pobierz pdf

715 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

600 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cienko cebulę. Pokrój w plasterki marchewkę. Zbij kotlety tłuczkiem, Przesmaż kotlety na oleju, przez ok. 2 min z każdej strony.

Krok 2

Zdejmij kotlety z patelni. Smaż cebulę i marchewki do miękkości. Dodaj mąkę i smaż przez kolejne 2 min. Dodaj 150 ml wody, Sos do pieczeni z cebulką Knorr, listek laurowy i majeranek.

Krok 3

Włóż mięso z powrotem na patelnię, zagotuj całość, zmniejsz ogień i gotuj przez 20 min. Podawaj z kaszą lub kluskami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety wieprzowe z cebuląKotlety wieprzowe z cebulą

Słodka skarmelizowana cebula doskonale uzupełnia smak soczystych kotletów wieprzowych, krótko duszonych w aromatycznym sosie.