
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
600 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cienko cebulę. Pokrój w plasterki marchewkę. Zbij kotlety tłuczkiem, Przesmaż kotlety na oleju, przez ok. 2 min z każdej strony.
Krok 2
Zdejmij kotlety z patelni. Smaż cebulę i marchewki do miękkości. Dodaj mąkę i smaż przez kolejne 2 min. Dodaj 150 ml wody, Sos do pieczeni z cebulką Knorr, listek laurowy i majeranek.
Krok 3
Włóż mięso z powrotem na patelnię, zagotuj całość, zmniejsz ogień i gotuj przez 20 min. Podawaj z kaszą lub kluskami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety wieprzowe z cebulą
Słodka skarmelizowana cebula doskonale uzupełnia smak soczystych kotletów wieprzowych, krótko duszonych w aromatycznym sosie.