Kotlety wieprzowe z cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

160 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

241 osób wydrukowało

Pobierz pdf

631 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

600 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cienko cebulę. Pokrój w plasterki marchewkę. Zbij kotlety tłuczkiem, Przesmaż kotlety na oleju, przez ok. 2 min z każdej strony.

Krok 2

Zdejmij kotlety z patelni. Smaż cebulę i marchewki do miękkości. Dodaj mąkę i smaż przez kolejne 2 min. Dodaj 150 ml wody, Sos do pieczeni z cebulką Knorr, listek laurowy i majeranek.

Krok 3

Włóż mięso z powrotem na patelnię, zagotuj całość, zmniejsz ogień i gotuj przez 20 min. Podawaj z kaszą lub kluskami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety wieprzowe z cebuląKotlety wieprzowe z cebulą

Słodka skarmelizowana cebula doskonale uzupełnia smak soczystych kotletów wieprzowych, krótko duszonych w aromatycznym sosie.