
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
600 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cienko cebulę. Pokrój w plasterki marchewkę. Zbij kotlety tłuczkiem, Przesmaż kotlety na oleju, przez ok. 2 min z każdej strony.
Krok 2
Zdejmij kotlety z patelni. Smaż cebulę i marchewki do miękkości. Dodaj mąkę i smaż przez kolejne 2 min. Dodaj 150 ml wody, Sos do pieczeni z cebulką Knorr, listek laurowy i majeranek.
Krok 3
Włóż mięso z powrotem na patelnię, zagotuj całość, zmniejsz ogień i gotuj przez 20 min. Podawaj z kaszą lub kluskami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety wieprzowe z cebulą
Słodka skarmelizowana cebula doskonale uzupełnia smak soczystych kotletów wieprzowych, krótko duszonych w aromatycznym sosie.