Kotlety wieprzowe z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe z cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
185 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

275 osób wydrukowało

Pobierz pdf

776 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

600 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cienko cebulę. Pokrój w plasterki marchewkę. Zbij kotlety tłuczkiem, Przesmaż kotlety na oleju, przez ok. 2 min z każdej strony.

Krok 2

Zdejmij kotlety z patelni. Smaż cebulę i marchewki do miękkości. Dodaj mąkę i smaż przez kolejne 2 min. Dodaj 150 ml wody, Sos do pieczeni z cebulką Knorr, listek laurowy i majeranek.

Krok 3

Włóż mięso z powrotem na patelnię, zagotuj całość, zmniejsz ogień i gotuj przez 20 min. Podawaj z kaszą lub kluskami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety wieprzowe z cebuląKotlety wieprzowe z cebulą

Słodka skarmelizowana cebula doskonale uzupełnia smak soczystych kotletów wieprzowych, krótko duszonych w aromatycznym sosie.