Kotlety drobiowe z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety drobiowe z dynią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

2 sztuki

2 szczypty

100 mililitrów

2 sztuki

30 dekagramów

50 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerstwą kajzerkę moczymy w mleku.

Krok 2

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w blenderze

Krok 3

Do blendera z mięsem dodajemy kajzerkę, jajka oraz przyprawy i musztardę. Miksujemy.

Krok 4

Dynię obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej,dodajemy do masy mięsnej i mieszamy.

Krok 5

Na rozgrzana patelnię, spryskaną olejem nakładamy łyżką porcje mięsnej, masy. Smażymy na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej