
Składniki
2 szczypty
2 sztuki
2 szczypty
100 mililitrów
2 sztuki
30 dekagramów
50 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czerstwą kajzerkę moczymy w mleku.
Krok 2
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w blenderze
Krok 3
Do blendera z mięsem dodajemy kajzerkę, jajka oraz przyprawy i musztardę. Miksujemy.
Krok 4
Dynię obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej,dodajemy do masy mięsnej i mieszamy.
Krok 5
Na rozgrzana patelnię, spryskaną olejem nakładamy łyżką porcje mięsnej, masy. Smażymy na złoto z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej