Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 szczypty
2 szczypty
30 dekagramów
100 mililitrów
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czerstwą kajzerkę moczymy w mleku.
Krok 2
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w blenderze
Krok 3
Do blendera z mięsem dodajemy kajzerkę, jajka oraz przyprawy i musztardę. Miksujemy.
Krok 4
Dynię obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej,dodajemy do masy mięsnej i mieszamy.
Krok 5
Na rozgrzana patelnię, spryskaną olejem nakładamy łyżką porcje mięsnej, masy. Smażymy na złoto z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej