Kotlety drobiowe z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety drobiowe z dynią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

2 sztuki

2 szczypty

100 mililitrów

2 sztuki

30 dekagramów

50 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerstwą kajzerkę moczymy w mleku.

Krok 2

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w blenderze

Krok 3

Do blendera z mięsem dodajemy kajzerkę, jajka oraz przyprawy i musztardę. Miksujemy.

Krok 4

Dynię obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej,dodajemy do masy mięsnej i mieszamy.

Krok 5

Na rozgrzana patelnię, spryskaną olejem nakładamy łyżką porcje mięsnej, masy. Smażymy na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej