Kotlety drobiowe z dynią

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

30 dekagramów

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerstwą kajzerkę moczymy w mleku.

Krok 2

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w blenderze

Krok 3

Do blendera z mięsem dodajemy kajzerkę, jajka oraz przyprawy i musztardę. Miksujemy.

Krok 4

Dynię obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej,dodajemy do masy mięsnej i mieszamy.

Krok 5

Na rozgrzana patelnię, spryskaną olejem nakładamy łyżką porcje mięsnej, masy. Smażymy na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety drobiowe z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej