KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ZIEMNIAKI UGOTOWAĆ, ZMIELIĆ. CEBULĘ DROBNO POKROIĆ I PODSMAŻYĆ NA MAŚLE. DO ZIEMNIAKÓW DODAĆ DWA JAJKA UGOTOWANE NA TWARDO I POSIEKANE, CEBULĘ. PRZYPRAWIĆ DO SMAKU, WYMIESZAĆ.

Krok 2

FORMOWAĆ KOTLETY, PANIEROWAĆ W JAJKU I BUŁCE, SMAŻYĆ.

Krok 3

PODAWAĆ Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM, PIECZARKOWYM, CEBULOWYM, POMIDOROWYM.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej