KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ZIEMNIAKI UGOTOWAĆ, ZMIELIĆ. CEBULĘ DROBNO POKROIĆ I PODSMAŻYĆ NA MAŚLE. DO ZIEMNIAKÓW DODAĆ DWA JAJKA UGOTOWANE NA TWARDO I POSIEKANE, CEBULĘ. PRZYPRAWIĆ DO SMAKU, WYMIESZAĆ.

Krok 2

FORMOWAĆ KOTLETY, PANIEROWAĆ W JAJKU I BUŁCE, SMAŻYĆ.

Krok 3

PODAWAĆ Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM, PIECZARKOWYM, CEBULOWYM, POMIDOROWYM.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej