KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
1 kilogram
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ZIEMNIAKI UGOTOWAĆ, ZMIELIĆ. CEBULĘ DROBNO POKROIĆ I PODSMAŻYĆ NA MAŚLE. DO ZIEMNIAKÓW DODAĆ DWA JAJKA UGOTOWANE NA TWARDO I POSIEKANE, CEBULĘ. PRZYPRAWIĆ DO SMAKU, WYMIESZAĆ.
Krok 2
FORMOWAĆ KOTLETY, PANIEROWAĆ W JAJKU I BUŁCE, SMAŻYĆ.
Krok 3
PODAWAĆ Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM, PIECZARKOWYM, CEBULOWYM, POMIDOROWYM.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej