KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0 gramów

1 sztuka

1 kilogram

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ZIEMNIAKI UGOTOWAĆ, ZMIELIĆ. CEBULĘ DROBNO POKROIĆ I PODSMAŻYĆ NA MAŚLE. DO ZIEMNIAKÓW DODAĆ DWA JAJKA UGOTOWANE NA TWARDO I POSIEKANE, CEBULĘ. PRZYPRAWIĆ DO SMAKU, WYMIESZAĆ.

Krok 2

FORMOWAĆ KOTLETY, PANIEROWAĆ W JAJKU I BUŁCE, SMAŻYĆ.

Krok 3

PODAWAĆ Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM, PIECZARKOWYM, CEBULOWYM, POMIDOROWYM.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej