KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ZIEMNIAKI UGOTOWAĆ, ZMIELIĆ. CEBULĘ DROBNO POKROIĆ I PODSMAŻYĆ NA MAŚLE. DO ZIEMNIAKÓW DODAĆ DWA JAJKA UGOTOWANE NA TWARDO I POSIEKANE, CEBULĘ. PRZYPRAWIĆ DO SMAKU, WYMIESZAĆ.

Krok 2

FORMOWAĆ KOTLETY, PANIEROWAĆ W JAJKU I BUŁCE, SMAŻYĆ.

Krok 3

PODAWAĆ Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM, PIECZARKOWYM, CEBULOWYM, POMIDOROWYM.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW Z SOSEM SZCZYPIORKOWYM - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej