Kotlety cielęce I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cielęce I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

0.4 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zetrzyj na tarce, a czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 3

Z tak przygotowanej masy uformuj kotlety.

Krok 4

Następnie ułóż je na aluminiowej tacce i posmaruj oliwą. Upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej