
Składniki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
0.4 szklanki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę zetrzyj na tarce, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
Z tak przygotowanej masy uformuj kotlety.
Krok 4
Następnie ułóż je na aluminiowej tacce i posmaruj oliwą. Upiecz.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej