Kotlety cielęce I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cielęce I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

0.4 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zetrzyj na tarce, a czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 3

Z tak przygotowanej masy uformuj kotlety.

Krok 4

Następnie ułóż je na aluminiowej tacce i posmaruj oliwą. Upiecz.

1

Opinie o przepisie

  • 783525848

    783525848 , 17.08.2021

    Nigdy nie na uluminiowej,to poważny błąd

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej