
Składniki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
0.4 szklanki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę zetrzyj na tarce, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
Z tak przygotowanej masy uformuj kotlety.
Krok 4
Następnie ułóż je na aluminiowej tacce i posmaruj oliwą. Upiecz.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej