Kotlety cielęce I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cielęce I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

0.4 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zetrzyj na tarce, a czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 3

Z tak przygotowanej masy uformuj kotlety.

Krok 4

Następnie ułóż je na aluminiowej tacce i posmaruj oliwą. Upiecz.

1

Opinie o przepisie

  • 783525848

    783525848 , 17.08.2021

    Nigdy nie na uluminiowej,to poważny błąd

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety cielęce I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej