Tatar żydowski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar żydowski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

69 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

230 osób wydrukowało

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

6 sztuk

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

10 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątrobę oczyść z tłuszczu. Następnie obsmaż wątróbkę ze wszystkich stron.

Tatar żydowski - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojone w plastry cebule, pokrojone w kostkę jabłka i czosnek zgnieciony z solą.

Tatar żydowski - Krok 2

Krok 3

Przypraw majerankiem i Przyprawą do mięs Knorr i duś po przykryciem około 15 minut.

Tatar żydowski - Krok 3

Krok 4

Po wystygnięciu posiekaj i zmieszaj z ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajkami. Dopraw.

Tatar żydowski - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tatar żydowskiTatar żydowski

Tatar to popularna potrawa, która może stanowić bardzo smaczną przystawkę na przyjęciu. Jednak żeby go przygotować, należy znać kilka sprawdzonych trików. Przede wszystkim mięsa nie należy mielić, wystarczy je drobno posiekać. Podobnie jak warzywa i inne dodatki. Nie trzeba dodawać do tego zbyt dużej ilości przypraw: odpowiedni smak uzyskasz przy użyciu tych podstawowych (pieprzu czy papryki). Zainspiruj się przepisem na tatar żydowski, do którego wykonania potrzebne będą wątróbki drobiowe. Usmaż je na małym ogniu, a następnie dodaj do nich pokrojone cebule, jabłka oraz mieszankę czosnku i soli. Wszystko razem odpowiednio przypraw i duś pod przykryciem kilkanaście minut. Po wystygnięciu, składniki posiekaj i zmieszaj z ugotowanymi na twardo jajkami. Tatar jest już prawie gotowy: wystarczy, że uformujesz odpowiedni kształt potrawy i ułożysz na niej pokrojone w cienkie plasterki jabłko. Tatar żydowski najlepiej smakuje serwowany ze świeżym pieczywem, pietruszką i pokrojonym ogórkiem kiszonym. Sprawdź ten przepis i podziel się swoją opinią w komentarzu.