
Składniki
600 gramów
1 sztuka
6 sztuk
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
10 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątrobę oczyść z tłuszczu. Następnie obsmaż wątróbkę ze wszystkich stron.

Krok 2
Dodaj pokrojone w plastry cebule, pokrojone w kostkę jabłka i czosnek zgnieciony z solą.

Krok 3
Przypraw majerankiem i Przyprawą do mięs Knorr i duś po przykryciem około 15 minut.

Krok 4
Po wystygnięciu posiekaj i zmieszaj z ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajkami. Dopraw.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tatar żydowski
Tatar to popularna potrawa, która może stanowić bardzo smaczną przystawkę na przyjęciu. Jednak żeby go przygotować, należy znać kilka sprawdzonych trików. Przede wszystkim mięsa nie należy mielić, wystarczy je drobno posiekać. Podobnie jak warzywa i inne dodatki. Nie trzeba dodawać do tego zbyt dużej ilości przypraw: odpowiedni smak uzyskasz przy użyciu tych podstawowych (pieprzu czy papryki). Zainspiruj się przepisem na tatar żydowski, do którego wykonania potrzebne będą wątróbki drobiowe. Usmaż je na małym ogniu, a następnie dodaj do nich pokrojone cebule, jabłka oraz mieszankę czosnku i soli. Wszystko razem odpowiednio przypraw i duś pod przykryciem kilkanaście minut. Po wystygnięciu, składniki posiekaj i zmieszaj z ugotowanymi na twardo jajkami. Tatar jest już prawie gotowy: wystarczy, że uformujesz odpowiedni kształt potrawy i ułożysz na niej pokrojone w cienkie plasterki jabłko. Tatar żydowski najlepiej smakuje serwowany ze świeżym pieczywem, pietruszką i pokrojonym ogórkiem kiszonym. Sprawdź ten przepis i podziel się swoją opinią w komentarzu.