Tatar żydowski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar żydowski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

247 osób wydrukowało

Pobierz pdf

270 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

6 sztuk

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

10 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątrobę oczyść z tłuszczu. Następnie obsmaż wątróbkę ze wszystkich stron.

Tatar żydowski - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojone w plastry cebule, pokrojone w kostkę jabłka i czosnek zgnieciony z solą.

Tatar żydowski - Krok 2

Krok 3

Przypraw majerankiem i Przyprawą do mięs Knorr i duś po przykryciem około 15 minut.

Tatar żydowski - Krok 3

Krok 4

Po wystygnięciu posiekaj i zmieszaj z ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajkami. Dopraw.

Tatar żydowski - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar żydowski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tatar żydowskiTatar żydowski

Tatar to popularna potrawa, która może stanowić bardzo smaczną przystawkę na przyjęciu. Jednak żeby go przygotować, należy znać kilka sprawdzonych trików. Przede wszystkim mięsa nie należy mielić, wystarczy je drobno posiekać. Podobnie jak warzywa i inne dodatki. Nie trzeba dodawać do tego zbyt dużej ilości przypraw: odpowiedni smak uzyskasz przy użyciu tych podstawowych (pieprzu czy papryki). Zainspiruj się przepisem na tatar żydowski, do którego wykonania potrzebne będą wątróbki drobiowe. Usmaż je na małym ogniu, a następnie dodaj do nich pokrojone cebule, jabłka oraz mieszankę czosnku i soli. Wszystko razem odpowiednio przypraw i duś pod przykryciem kilkanaście minut. Po wystygnięciu, składniki posiekaj i zmieszaj z ugotowanymi na twardo jajkami. Tatar jest już prawie gotowy: wystarczy, że uformujesz odpowiedni kształt potrawy i ułożysz na niej pokrojone w cienkie plasterki jabłko. Tatar żydowski najlepiej smakuje serwowany ze świeżym pieczywem, pietruszką i pokrojonym ogórkiem kiszonym. Sprawdź ten przepis i podziel się swoją opinią w komentarzu.