Placki ziemniaczane z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z pieczarkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

5

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 mililitrów

1 kilogram

1 szklanka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 pęczek

1 opakowanie

6 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i zetrzyj. Połącz z mąką, jajkami, solą, pieprzem i drobno posiekanym koperkiem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w paski i podsmaż na patelni.

Krok 3

Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj z 300 ml wody, wymieszaj i gotuj ok. 1 minutę. Połącz z pieczarkami.

Krok 4

Usmaż placki i podawaj polane sosem z pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej