
Składniki
1 kilogram
300 mililitrów
1 kilogram
1 szklanka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 pęczek
1 opakowanie
6 łyżek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i zetrzyj. Połącz z mąką, jajkami, solą, pieprzem i drobno posiekanym koperkiem.
Krok 2
Pieczarki pokrój w paski i podsmaż na patelni.
Krok 3
Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj z 300 ml wody, wymieszaj i gotuj ok. 1 minutę. Połącz z pieczarkami.
Krok 4
Usmaż placki i podawaj polane sosem z pieczarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej