Placki ziemniaczane z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z pieczarkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 kilogram

300 mililitrów

6 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i zetrzyj. Połącz z mąką, jajkami, solą, pieprzem i drobno posiekanym koperkiem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w paski i podsmaż na patelni.

Krok 3

Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj z 300 ml wody, wymieszaj i gotuj ok. 1 minutę. Połącz z pieczarkami.

Krok 4

Usmaż placki i podawaj polane sosem z pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej