Placki ziemniaczane z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z pieczarkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

6

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 mililitrów

1 kilogram

1 szklanka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 pęczek

1 opakowanie

6 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i zetrzyj. Połącz z mąką, jajkami, solą, pieprzem i drobno posiekanym koperkiem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w paski i podsmaż na patelni.

Krok 3

Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj z 300 ml wody, wymieszaj i gotuj ok. 1 minutę. Połącz z pieczarkami.

Krok 4

Usmaż placki i podawaj polane sosem z pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej