
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
5 łyżek
60 gramów
1 gram
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach
Krok 2
starte ziemniaki zalać lodowatą wodą aby pozbyć się nadmiaru skrobi,to zapewni chrupkość placków.po chwili ziemniaki odcedzić i odsączyć z wody wyciskając,np. przez ściereczkę lub w rękach
Krok 3
dodać poszczególne składniki i wymieszać przyprawić solą pieprzem i chili
Krok 4
nakładać na rozegrany olej placki,obsmażyć z obu stron.po zdjęciu z patelni ułożyć na papierowym ręczniku w celu osączenia nadmiaru oleju
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


















