
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
5 łyżek
60 gramów
1 gram
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach
Krok 2
starte ziemniaki zalać lodowatą wodą aby pozbyć się nadmiaru skrobi,to zapewni chrupkość placków.po chwili ziemniaki odcedzić i odsączyć z wody wyciskając,np. przez ściereczkę lub w rękach
Krok 3
dodać poszczególne składniki i wymieszać przyprawić solą pieprzem i chili
Krok 4
nakładać na rozegrany olej placki,obsmażyć z obu stron.po zdjęciu z patelni ułożyć na papierowym ręczniku w celu osączenia nadmiaru oleju
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej