
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
5 łyżek
60 gramów
1 gram
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach
Krok 2
starte ziemniaki zalać lodowatą wodą aby pozbyć się nadmiaru skrobi,to zapewni chrupkość placków.po chwili ziemniaki odcedzić i odsączyć z wody wyciskając,np. przez ściereczkę lub w rękach
Krok 3
dodać poszczególne składniki i wymieszać przyprawić solą pieprzem i chili
Krok 4
nakładać na rozegrany olej placki,obsmażyć z obu stron.po zdjęciu z patelni ułożyć na papierowym ręczniku w celu osączenia nadmiaru oleju
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej