Placki ziemniaczane

Autor: Andrzej Stark

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

5 łyżek

60 gramów

1 gram

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach

Krok 2

starte ziemniaki zalać lodowatą wodą aby pozbyć się nadmiaru skrobi,to zapewni chrupkość placków.po chwili ziemniaki odcedzić i odsączyć z wody wyciskając,np. przez ściereczkę lub w rękach

Krok 3

dodać poszczególne składniki i wymieszać przyprawić solą pieprzem i chili

Krok 4

nakładać na rozegrany olej placki,obsmażyć z obu stron.po zdjęciu z patelni ułożyć na papierowym ręczniku w celu osączenia nadmiaru oleju

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej