Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO
łatwe
1141 osób zapisało
Składniki
0.5 kilograma
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
0.25 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj drobno.
Krok 2
Ziemniaki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wraz z kapustą przełóż do miski.
Krok 3
Dodaj jajko, mąkę, przeciśnięty czosnek, przyprawę Knorr i majeranek oraz sól.
Krok 4
Wymieszaj dokładnie ciasto.
Krok 5
Na rozgrzanej patelni smaż okrągłe placuszki ziemniaczano – kapuściane aby były rumiane i chrupiące. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu. Podawaj z kwaśną śmietaną na boku.
Dobra rada:
Do ciasta na placki możesz również dodać kawałki kiełbasy lub boczku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO
Przepisy na placuszki warzywne cieszą się dużą popularnością. Można je przyrządzić z różnych warzyw, a do najpopularniejszych należą te z ziemniaków albo z cukinii. Warto jednak szukać nowych połączeń, bo można odkryć w ten sposób ciekawe, nieznane nam wcześniej smaki. Placki kapuściano-ziemniaczane mają wspaniały smak, który trzeba poznać!
Dla kogo?
To coś pysznego dla wszystkich fanów placuszków warzywnych. Te z pewnością przypadną Ci do gustu.
Na jaką okazję?
Placuszki kapuściano-ziemniaczane podane z kwaśną śmietaną to dobry pomysł na obiad lub podwieczorek. Przygotowuje się je łatwo i szybko, więc sprawdzą się, gdy masz mało czasu.
Czy wiesz, że?
Placuszki warzywne warto po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Dzięki temu będę mniej tłuste, a także smaczniejsze.
Dla urozmaicenia
Jeśli brakuje Ci w tym daniu dodatku mięsa, bez problemu możesz urozmaicić przepis o drobno pokrojoną kiełbasę lub boczek.