Placuszki kapuściano-ziemniaczane video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

57

397 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

601 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

0.25 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj drobno.

Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wraz z kapustą przełóż do miski.

Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj jajko, mąkę, przeciśnięty czosnek, przyprawę Knorr i majeranek oraz sól.

Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj dokładnie ciasto.

Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na rozgrzanej patelni smaż okrągłe placuszki ziemniaczano – kapuściane aby były rumiane i chrupiące. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu. Podawaj z kwaśną śmietaną na boku.

Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do ciasta na placki możesz również dodać kawałki kiełbasy lub boczku.

5

Opinie o przepisie

  • Karola

    Karola , 15.05.2023

    A z czym Można podawać te placuszki?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Waldemar

    Waldemar , 18.03.2023

    Witam bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Jaszczak

    Sylwia Jaszczak , 09.06.2020

    Super potrawa!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Kozlowska

    Janina Kozlowska , 24.05.2020

    cudowne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEOPlacuszki kapuściano-ziemniaczane - VIDEO

Przepisy na placuszki warzywne cieszą się dużą popularnością. Można je przyrządzić z różnych warzyw, a do najpopularniejszych należą te z ziemniaków albo z cukinii. Warto jednak szukać nowych połączeń, bo można odkryć w ten sposób ciekawe, nieznane nam wcześniej smaki. Placki kapuściano-ziemniaczane mają wspaniały smak, który trzeba poznać!

Dla kogo?

To coś pysznego dla wszystkich fanów placuszków warzywnych. Te z pewnością przypadną Ci do gustu.

Na jaką okazję?

Placuszki kapuściano-ziemniaczane podane z kwaśną śmietaną to dobry pomysł na obiad lub podwieczorek. Przygotowuje się je łatwo i szybko, więc sprawdzą się, gdy masz mało czasu.

Czy wiesz, że?

Placuszki warzywne warto po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Dzięki temu będę mniej tłuste, a także smaczniejsze.

Dla urozmaicenia

Jeśli brakuje Ci w tym daniu dodatku mięsa, bez problemu możesz urozmaicić przepis o drobno pokrojoną kiełbasę lub boczek.