Placuszki bananowe z cynamonem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

598 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

310 osób wydrukowało

Pobierz pdf

956 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżka

ciasto:

1.25 szklanki

1 sztuka

1.25 szklanki

1.25 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

0.25 szklanki

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz wszystkie składniki ciasta na gładką masę, najlepiej za pomocą rózgi lub miksera ręcznego.

Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ciasto nakładaj łyżką na średnio rozgrzaną patelnię z olejem do smażenia oraz odrobiną masła.

Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Smaż z dwóch stron aż placki będą złociste, rumiane i chrupiące. Po usmażeniu zdejmij placuszki i odsącz je na ręczniku papierowym.

Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na tą samą patelnię dodaj dwie łyżki masła oraz banana pokrojonego w plasterki.

Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Wsyp Cynamon Knorr oraz cukier puder i ciągle mieszając poczekaj aż powstanie sos. Gotowe placuszki polej sosem cynamonowym i udekoruj plasterkami bananów.

Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowany deser podawaj z łyżką kwaśnej śmietany lub serkiem waniliowym. Doskonale pasuje również gałka lodów.

3

Opinie o przepisie

  • Oli Ma

    Oli Ma , 19.09.2020

    Zdecydowanie za dużo cukru pudru w cieście

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Wołowska

    Grażyna Wołowska , 30.01.2020

    popieram,dobry posiłek na śniadanko,serd.pozdrawiamy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Gacek

    Mariusz Gacek , 04.09.2019

    placki nie są chrupiące tylko gumowe

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEOPlacuszki bananowe z cynamonem - VIDEO

Połączenie banana i cynamonu nie jest tak oczywiste, jak dodanie tej przyprawy np. do przepisów na dania z jabłkiem. Warto jednak spróbować! Dzięki takim zestawieniu przygotowane przez Ciebie placuszki bananowe będą nie tylko pełne smaku, ale i niezwykle aromatyczne.

Dla kogo?

Placuszki bananowe z cynamonem będą odpowiednie dla wszystkich łasuchów. Niebo w gębie!

Na jaką okazję?

Bananowe placuszki to świetna alternatywa dla drugiego śniadania w postaci kanapek. Warto czasem postawić na coś innego i starać się jak najbardziej urozmaicać swoje posiłki.

Czy wiesz, że?

Z bananów i cynamonu możesz przygotować także orzeźwiające smoothie. Dodaj odrobinę mleka, jogurtu naturalnego oraz miodu – i gotowe!

Dla urozmaicenia:

Jeśli masz ochotę na więcej słodkości, urozmaić placuszki gałką ulubionych lodów. Dlaczego nie?