Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO
łatwe
994 osoby zapisały
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 łyżka
ciasto:
1.25 szklanki
1 sztuka
1.25 szklanki
1.25 szklanki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
0.25 szklanki
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce połącz wszystkie składniki ciasta na gładką masę, najlepiej za pomocą rózgi lub miksera ręcznego.

Krok 2
Ciasto nakładaj łyżką na średnio rozgrzaną patelnię z olejem do smażenia oraz odrobiną masła.

Krok 3
Smaż z dwóch stron aż placki będą złociste, rumiane i chrupiące. Po usmażeniu zdejmij placuszki i odsącz je na ręczniku papierowym.

Krok 4
Na tą samą patelnię dodaj dwie łyżki masła oraz banana pokrojonego w plasterki.

Krok 5
Wsyp Cynamon Knorr oraz cukier puder i ciągle mieszając poczekaj aż powstanie sos. Gotowe placuszki polej sosem cynamonowym i udekoruj plasterkami bananów.


Dobra rada:
Tak przygotowany deser podawaj z łyżką kwaśnej śmietany lub serkiem waniliowym. Doskonale pasuje również gałka lodów.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placuszki bananowe z cynamonem - VIDEO
Połączenie banana i cynamonu nie jest tak oczywiste, jak dodanie tej przyprawy np. do przepisów na dania z jabłkiem. Warto jednak spróbować! Dzięki takim zestawieniu przygotowane przez Ciebie placuszki bananowe będą nie tylko pełne smaku, ale i niezwykle aromatyczne.
Dla kogo?
Placuszki bananowe z cynamonem będą odpowiednie dla wszystkich łasuchów. Niebo w gębie!
Na jaką okazję?
Bananowe placuszki to świetna alternatywa dla drugiego śniadania w postaci kanapek. Warto czasem postawić na coś innego i starać się jak najbardziej urozmaicać swoje posiłki.
Czy wiesz, że?
Z bananów i cynamonu możesz przygotować także orzeźwiające smoothie. Dodaj odrobinę mleka, jogurtu naturalnego oraz miodu – i gotowe!
Dla urozmaicenia:
Jeśli masz ochotę na więcej słodkości, urozmaić placuszki gałką ulubionych lodów. Dlaczego nie?