
Składniki
50 gramów
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
5 gramów
45 gramów
130 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
do miseczki dodajemy jajko, jogurt, proszek do pieczenia, sól, wedle uznania słodzik i mieszamy
Krok 2
następnie dodajemy proszek budyniowy bez cukru i mąkę i ponownie mieszamy do połączenia. Do wymieszanej masy dodajemy cynamon i mieszamy
Krok 3
placuszki smażymy bez oleju na rozgrzanej patelni z obu stron na średnim ogniu najlepiej pod przykryciem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej