Racuchy z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z jabłkami

Autor: Zuzia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

5 gramów

45 gramów

130 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

do miseczki dodajemy jajko, jogurt, proszek do pieczenia, sól, wedle uznania słodzik i mieszamy

Krok 2

następnie dodajemy proszek budyniowy bez cukru i mąkę i ponownie mieszamy do połączenia. Do wymieszanej masy dodajemy cynamon i mieszamy

Krok 3

placuszki smażymy bez oleju na rozgrzanej patelni z obu stron na średnim ogniu najlepiej pod przykryciem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej