Racuchy z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z jabłkami

Autor: Zuzia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

5 gramów

45 gramów

130 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

do miseczki dodajemy jajko, jogurt, proszek do pieczenia, sól, wedle uznania słodzik i mieszamy

Krok 2

następnie dodajemy proszek budyniowy bez cukru i mąkę i ponownie mieszamy do połączenia. Do wymieszanej masy dodajemy cynamon i mieszamy

Krok 3

placuszki smażymy bez oleju na rozgrzanej patelni z obu stron na średnim ogniu najlepiej pod przykryciem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej