Racuchy z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z jabłkami

Autor: Zuzia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

5 gramów

45 gramów

130 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

do miseczki dodajemy jajko, jogurt, proszek do pieczenia, sól, wedle uznania słodzik i mieszamy

Krok 2

następnie dodajemy proszek budyniowy bez cukru i mąkę i ponownie mieszamy do połączenia. Do wymieszanej masy dodajemy cynamon i mieszamy

Krok 3

placuszki smażymy bez oleju na rozgrzanej patelni z obu stron na średnim ogniu najlepiej pod przykryciem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej