Placuszki z bananem i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Placuszki z bananem i jabłkiem

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

20 gramów

20 gramów

50 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko i banana zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Olej kokosowy podgrzać, aby się upłynnił.

Krok 3

Wszystkie składniki połączyć.

Krok 4

Placki smażyć pod przykryciem na suchej patelni, na małym ogniu do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej