Placuszki z bananem i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z bananem i jabłkiem

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

5

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

20 gramów

20 gramów

50 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko i banana zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Olej kokosowy podgrzać, aby się upłynnił.

Krok 3

Wszystkie składniki połączyć.

Krok 4

Placki smażyć pod przykryciem na suchej patelni, na małym ogniu do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z bananem i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej