
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
20 gramów
20 gramów
50 gramów
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłko i banana zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Olej kokosowy podgrzać, aby się upłynnił.
Krok 3
Wszystkie składniki połączyć.
Krok 4
Placki smażyć pod przykryciem na suchej patelni, na małym ogniu do zrumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej