
Składniki
250 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
50 gramów
150 gramów
200 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy kurczaka, smażymy kilka minut.
Krok 2
W międzyczasie w garnku gotujemy makaron tak aby był al dente.
Krok 3
Pod koniec gotowania makaronu, w do drugiego dużego garnka wlewamy mleka i wsypujemy Fix Knorr, mieszamy dokładnie. Dodajemy masło i zagotowujemy.
Krok 4
Odcedzamy makaron i przekładamy do garnka z sosem. Dodajemy podsmażonego kurczaka i mieszamy.
Krok 5
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, wkładamy zapiekankę i pieczemy 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej