Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem

Autor: Joanna Cz.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

50 gramów

150 gramów

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy kurczaka, smażymy kilka minut.

Krok 2

W międzyczasie w garnku gotujemy makaron tak aby był al dente.

Krok 3

Pod koniec gotowania makaronu, w do drugiego dużego garnka wlewamy mleka i wsypujemy Fix Knorr, mieszamy dokładnie. Dodajemy masło i zagotowujemy.

Krok 4

Odcedzamy makaron i przekładamy do garnka z sosem. Dodajemy podsmażonego kurczaka i mieszamy.

Krok 5

Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, wkładamy zapiekankę i pieczemy 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej