Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem

Autor: Joanna Cz.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

50 gramów

150 gramów

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy kurczaka, smażymy kilka minut.

Krok 2

W międzyczasie w garnku gotujemy makaron tak aby był al dente.

Krok 3

Pod koniec gotowania makaronu, w do drugiego dużego garnka wlewamy mleka i wsypujemy Fix Knorr, mieszamy dokładnie. Dodajemy masło i zagotowujemy.

Krok 4

Odcedzamy makaron i przekładamy do garnka z sosem. Dodajemy podsmażonego kurczaka i mieszamy.

Krok 5

Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, wkładamy zapiekankę i pieczemy 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka Mac'n Cheese z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej