
Składniki
250 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
50 gramów
150 gramów
200 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy kurczaka, smażymy kilka minut.
Krok 2
W międzyczasie w garnku gotujemy makaron tak aby był al dente.
Krok 3
Pod koniec gotowania makaronu, w do drugiego dużego garnka wlewamy mleka i wsypujemy Fix Knorr, mieszamy dokładnie. Dodajemy masło i zagotowujemy.
Krok 4
Odcedzamy makaron i przekładamy do garnka z sosem. Dodajemy podsmażonego kurczaka i mieszamy.
Krok 5
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, wkładamy zapiekankę i pieczemy 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej