Lekka sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

0.5 opakowania

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki chickened out chunks podsmażamy na oliwie aż będą gorące.

Krok 2

Na talerzu układamy wszystkie warzywa oraz maliny. Dodajemy kawałki chickened out chunks. Skrapiamy oliwą oraz syropem. Rozsypujemy płatki migdałowe i szczypiorek. Gotowe !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej