Sałatka ze smażonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze smażonym tofu

Autor: Sylwia Frączek

ratingratingratingratingrating

19

268 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

180 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 sztuki

10 sztuk

4 sztuki

1 garść

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu delikatnie odciskamy z nadmiaru wody przy użyciu ręcznika papierowego, a następnie kroimy w plasterki

Krok 2

W miseczce łączymy przyprawę curry z oliwą z oliwek i obtaczamy w niej tofu. Następnie smażymy je na małym ogniu z obu stron.

Krok 3

Do dużej miski przesypujemy szpinak, dodajemy do niego przygotowany według instrukcji podanej na opakowaniu sos sałatkowy Knorr truskawka z chilli i dokładnie mieszamy.

Krok 4

Awokado, paprykę i pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze kawałki, a następnie dodajemy je do szpinaku razem z tofu, suszonymi pomidorami i orzechami nerkowca. Na koniec wszystko mieszamy.

Sylwia Frączek

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kopytka ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej