Sałatka ze smażonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze smażonym tofu

Autor: Sylwia Frączek

ratingratingratingratingrating

7

131 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

180 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 sztuki

10 sztuk

4 sztuki

1 garść

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu delikatnie odciskamy z nadmiaru wody przy użyciu ręcznika papierowego, a następnie kroimy w plasterki

Krok 2

W miseczce łączymy przyprawę curry z oliwą z oliwek i obtaczamy w niej tofu. Następnie smażymy je na małym ogniu z obu stron.

Krok 3

Do dużej miski przesypujemy szpinak, dodajemy do niego przygotowany według instrukcji podanej na opakowaniu sos sałatkowy Knorr truskawka z chilli i dokładnie mieszamy.

Krok 4

Awokado, paprykę i pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze kawałki, a następnie dodajemy je do szpinaku razem z tofu, suszonymi pomidorami i orzechami nerkowca. Na koniec wszystko mieszamy.

Sylwia Frączek

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej