Sałatka ze smażonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze smażonym tofu

Autor: Sylwia Frączek

ratingratingratingratingrating

24

heart
274 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

180 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 sztuki

10 sztuk

4 sztuki

1 garść

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu delikatnie odciskamy z nadmiaru wody przy użyciu ręcznika papierowego, a następnie kroimy w plasterki

Krok 2

W miseczce łączymy przyprawę curry z oliwą z oliwek i obtaczamy w niej tofu. Następnie smażymy je na małym ogniu z obu stron.

Krok 3

Do dużej miski przesypujemy szpinak, dodajemy do niego przygotowany według instrukcji podanej na opakowaniu sos sałatkowy Knorr truskawka z chilli i dokładnie mieszamy.

Krok 4

Awokado, paprykę i pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze kawałki, a następnie dodajemy je do szpinaku razem z tofu, suszonymi pomidorami i orzechami nerkowca. Na koniec wszystko mieszamy.

Sylwia Frączek

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej