Sałatka ze smażonym tofu

Autor: Sylwia Frączek

ratingratingratingratingrating

1

65 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

180 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 sztuki

10 sztuk

4 sztuki

1 garść

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu delikatnie odciskamy z nadmiaru wody przy użyciu ręcznika papierowego, a następnie kroimy w plasterki

Krok 2

W miseczce łączymy przyprawę curry z oliwą z oliwek i obtaczamy w niej tofu. Następnie smażymy je na małym ogniu z obu stron.

Krok 3

Do dużej miski przesypujemy szpinak, dodajemy do niego przygotowany według instrukcji podanej na opakowaniu sos sałatkowy Knorr truskawka z chilli i dokładnie mieszamy.

Krok 4

Awokado, paprykę i pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze kawałki, a następnie dodajemy je do szpinaku razem z tofu, suszonymi pomidorami i orzechami nerkowca. Na koniec wszystko mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej