Sałatka z orzechami i jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z orzechami i jabłkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

2 łyżki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i schłodź. jajka ugotuj na twardo i po obraniu pokrój na ćwiartki. koper posiekaj.

Krok 2

Orzechy włoskie upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, skropić łyżką soku z cytryny.

Krok 4

Przygotowane wcześniej ziemniaki, orzechy, jajka i jabłka delikatnie wymieszać, polać sosem majonezowo – jogurtowym i posypać koperkiem.

Krok 3

Pozostały sok z cytryny wymieszać z majonezem, jogurtem i Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pani Walewska (Pychotka)
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej