Sałatka z orzechami i jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z orzechami i jabłkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

2 łyżki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i schłodź. jajka ugotuj na twardo i po obraniu pokrój na ćwiartki. koper posiekaj.

Krok 2

Orzechy włoskie upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, skropić łyżką soku z cytryny.

Krok 4

Przygotowane wcześniej ziemniaki, orzechy, jajka i jabłka delikatnie wymieszać, polać sosem majonezowo – jogurtowym i posypać koperkiem.

Krok 3

Pozostały sok z cytryny wymieszać z majonezem, jogurtem i Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Chłodnik na botwince
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej