
Składniki
6 sztuk
3 sztuki
2 łyżki
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach i schłodź. jajka ugotuj na twardo i po obraniu pokrój na ćwiartki. koper posiekaj.
Krok 2
Orzechy włoskie upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, skropić łyżką soku z cytryny.
Krok 4
Przygotowane wcześniej ziemniaki, orzechy, jajka i jabłka delikatnie wymieszać, polać sosem majonezowo – jogurtowym i posypać koperkiem.
Krok 3
Pozostały sok z cytryny wymieszać z majonezem, jogurtem i Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej