Sałatka z orzechami i jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z orzechami i jabłkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

2 łyżki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i schłodź. jajka ugotuj na twardo i po obraniu pokrój na ćwiartki. koper posiekaj.

Krok 2

Orzechy włoskie upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, skropić łyżką soku z cytryny.

Krok 4

Przygotowane wcześniej ziemniaki, orzechy, jajka i jabłka delikatnie wymieszać, polać sosem majonezowo – jogurtowym i posypać koperkiem.

Krok 3

Pozostały sok z cytryny wymieszać z majonezem, jogurtem i Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej