Sałatka z orzechami i jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z orzechami i jabłkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

2 łyżki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i schłodź. jajka ugotuj na twardo i po obraniu pokrój na ćwiartki. koper posiekaj.

Krok 2

Orzechy włoskie upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, skropić łyżką soku z cytryny.

Krok 4

Przygotowane wcześniej ziemniaki, orzechy, jajka i jabłka delikatnie wymieszać, polać sosem majonezowo – jogurtowym i posypać koperkiem.

Krok 3

Pozostały sok z cytryny wymieszać z majonezem, jogurtem i Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z orzechami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz ukraiński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej