Sałatka jajeczna z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jajeczna z jabłkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
394 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

204 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

331 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 sztuki

15 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

0.5 szklanki

5 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój w kostkę jabłka, jajka i selera. Wyłóż salaterkę liśćmi umytej sałaty i ułóż na nich warstwowo pokrojone jabłka, jajka oraz seler.

Sałatka jajeczna z jabłkami  - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj sos sałatkowy Knorr ze śmietaną, majonezem i przegotowaną wodą. Sałatkę polej przygotowanym sosem.

Sałatka jajeczna z jabłkami  - Krok 2

Krok 3

Posiekaj orzechy, a rodzynki sparz. Posyp wierzch sałatki przygotowanymi orzechami i rodzynkami. Sałatkę jajeczną z jabłkami możesz podawać do mięs i makaronu.

Sałatka jajeczna z jabłkami  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jajeczna z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jajeczna z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jajeczna z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jajeczna z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jajeczna z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jajeczna z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jajeczna z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jajeczna z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka jajeczna z jabłkami Sałatka jajeczna z jabłkami

Szukasz inspiracji na smaczną i łatwą w przygotowaniu świąteczną sałatkę? Wersja jajeczna z jabłkami może stanowić dobrą alternatywę dla klasycznych jajek faszerowanych i z pewnością sprawdzi się na wielkanocnym stole. Jajka posiekaj lub pokrój w ćwiartki, a jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaj sałatę masłową, rukolę lub roszponkę – jeśli chcesz, możesz także stworzyć ich mieszankę. Smak przygotowanej przekąski warto wzbogacić, dodając nieco pokrojonej w kostkę wędliny, tłustego białego twarogu (podziel go na drobne kawałki) lub sera feta. Oprócz wymienionych w przepisie składników dorzuć również makaron w formie muszelek. Dodaj również sos czosnkowy lub czosnkowo-ziołowy (ten drugi będzie nieco delikatniejszy w smaku). Wsyp do naczynia trochę ulubionych bakalii, np. orzechów włoskich i migdałów. Ze smakiem jajek i jabłek idealnie skomponuje się także por oraz marchewka. Gotowe danie podawaj w głębokiej misce jako przekąskę, najlepiej razem ze świeżym pieczywem. Zainspiruj się tym przepisem na sałatkę jajeczną z jabłkami.