Soczysty kurczak z patelni z serową panierką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z patelni z serową panierką

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

0.25 szklanki

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozetrzyj kostkę rosołową Knorr z 3 łyżkami oleju. Tak przygotowaną pastą natrzyj piersi z kurczaka. Piersi z kurczaka smaż na patelni przez około 15 minut obracając je co jakiś czas.

Soczysty kurczak z patelni z serową panierką  - Krok 1

Krok 2

W między czasie przygotuj chlebowo-serową panierkę: podsmaż na maśle pokrojoną w drobna kostkę cebulę, dodaj pokruszone orzechy, zioła, pokrojony w drobną kosteczkę chleb oraz roztarty ser. Całość dokładnie wymieszaj.

Soczysty kurczak z patelni z serową panierką  - Krok 2

Krok 3

Panierkę nałóż na kawałki kurczaka a następnie obróć go panierką do dołu i smaż jeszcze chwile, do momentu aż panierka zrobi się chrupiąca. Taką pierś z kurczaka możesz również zapiec w piekarniku.

Soczysty kurczak z patelni z serową panierką  - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z patelni z serową panierką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z patelni z serową panierką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z patelni z serową panierką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z patelni z serową panierką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z patelni z serową panierką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z patelni z serową panierką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z patelni z serową panierką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z patelni z serową panierką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczysty kurczak z patelni z serową panierką Soczysty kurczak z patelni z serową panierką

Koniec z nudą w kuchni. Soczysty kurczak z patelni z serową panierką to prosta potrawa, która powinna znaleźć się na twojej liście ulubionych pomysłów na dania na niedzielny obiad. Popularny kotlet drobiowy, który podobnie jak schabowy, często gości na naszych talerzach, dzięki oryginalnej panierce, zyska nowe oblicze. Zacznij od zamarynowania kurczaka w kostce Knorr roztartej z odrobiną oleju. Później przygotuj wyśmienitą panierkę, w której tkwi cały sekret tej pysznej potrawy. Podsmaż na tłuszczu cebulę, dodaj pokruszone, chrupiące orzechy, pachnące zioła prowansalskie, pokrojony chleb oraz wyrazisty ser pleśniowy. Panierkę nałóż na smażące się mięso i przewróć do dołu, a w ten sposób uzyskasz efekt chrupiącej warstwy. Tego delikatnego kurczaka z chrupką, pełną smaku panierką podawaj z ziemniakami. Na koniec posyp potrawę świeżymi ziołami. Doskonale będzie pasował tu świeży rozmaryn lub tymianek. Pycha!