Omlet z rybą z piekarnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z rybą z piekarnika

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

244 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

1 łyżka

3 łyżki

50 gramów

1 pęczek

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj natkę kolendry, cebulę pokrój w pół plastry, pomidorki i zielone oliwki przetnij na pół, posiekaj kapary, pokrusz ser feta. Szpinak sparz we wrzątku, odciśnij go, a następnie posiekaj.

Omlet z rybą z piekarnika - Krok 1

Krok 2

Łososia pokrój w grubą 2 cm kostkę, oprósz przyprawą.

Omlet z rybą z piekarnika - Krok 2

Krok 3

Do odpowiedniej miski wybij jaja, pomieszaj je dokładnie z mąka, natką kolendry.

Omlet z rybą z piekarnika - Krok 3

Krok 4

Blaszkę do tarty posmaruj olejem, wyłóż pergaminem. W foremce rozmieść równomiernie szpinak, cebulę, rybę, kawałki pomidorów, kapary, oliwki. Całość zalej rozkłóconymi jajami, z wierzchu posyp serem feta. Całość wstaw do nagrzanego do 180*C piekarnika na około 12 minut.

Omlet z rybą z piekarnika - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do omleta możesz dodać również kilka krewetek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Omlet z rybą z piekarnikaOmlet z rybą z piekarnika

Omlet dał się poznać jako potrawa awaryjna, gdy masz ochotę na ciepłe śniadanie albo kolację, ale nie masz czasu na gotowanie. Kilka dodatków zamienia go w danie dostatecznie wykwintne, by podać je na salonach. Oto omlet z rybą z piekarnika. Niech eleganckie oblicze cię nie zwiedzie – przepis na omlet z rybą z piekarnika nadal jest dziecinnie prosty w przygotowaniu!

Dla kogo?

Wielbiciele tart uwielbiają go – omlet z rybą smakiem dorównuje francuskim specjałom, ale nie wymaga wyrabiania kruchego ciasta. Mniej czasu spędzonego w kuchni na rzecz dłuższego delektowania się posiłkiem!

Na jaką okazję?

Łosoś od dawna uchodzi za wykwintne danie – zaserwujesz go nawet na przyjęciu, w czasie którego obowiązują stroje wieczorowe. A jeśli jesz kolację w pojedynkę, omlet z rybą uprzyjemni ci domowy seans filmowy.

Czy wiesz, że?

Wielkanocny Poniedziałek we francuskim miasteczku Haux to święto pod znakiem ogromnego omleta. Co roku przygotowuje się go z ponad 4500 jaj.

Dla urozmaicenia:

Możesz dodać do niego orzechy lub szparagi.