Omlet z rybą z piekarnika

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

37 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

3 łyżki

50 gramów

1 pęczek

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj natkę kolendry, cebulę pokrój w pół plastry, pomidorki i zielone oliwki przetnij na pół, posiekaj kapary, pokrusz ser feta. Szpinak sparz we wrzątku, odciśnij go, a następnie posiekaj.

Omlet z rybą z piekarnika - Krok 1

Krok 2

Łososia pokrój w grubą 2 cm kostkę, oprósz przyprawą do ryb.

Omlet z rybą z piekarnika - Krok 2

Krok 3

Do odpowiedniej miski wybij jaja, pomieszaj je dokładnie z mąka, natką kolendry i pozostałą przyprawą do ryb Knorr.

Omlet z rybą z piekarnika - Krok 3

Krok 4

Blaszkę do tarty posmaruj olejem, wyłóż pergaminem. W foremce rozmieść równomiernie szpinak, cebulę, rybę, kawałki pomidorów, kapary, oliwki. Całość zalej rozkłóconymi jajami, z wierzchu posyp serem feta. Całość wstaw do nagrzanego do 180*C piekarnika na około 12 minut.

Omlet z rybą z piekarnika - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do omleta możesz dodać również kilka krewetek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do ryby Knorr bez dodatku soli

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do ryby Knorr bez dodatku soli

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Omlet z rybą z piekarnikaOmlet z rybą z piekarnika

Omlet dał się poznać jako potrawa awaryjna, gdy masz ochotę na ciepłe śniadanie albo kolację, ale nie masz czasu na gotowanie. Kilka dodatków zamienia go w danie dostatecznie wykwintne, by podać je na salonach. Oto omlet z rybą z piekarnika. Niech eleganckie oblicze cię nie zwiedzie – przepis na omlet z rybą z piekarnika nadal jest dziecinnie prosty w przygotowaniu!

Dla kogo?

Wielbiciele tart uwielbiają go – omlet z rybą smakiem dorównuje francuskim specjałom, ale nie wymaga wyrabiania kruchego ciasta. Mniej czasu spędzonego w kuchni na rzecz dłuższego delektowania się posiłkiem!

Na jaką okazję?

Łosoś od dawna uchodzi za wykwintne danie – zaserwujesz go nawet na przyjęciu, w czasie którego obowiązują stroje wieczorowe. A jeśli jesz kolację w pojedynkę, omlet z rybą uprzyjemni ci domowy seans filmowy.

Czy wiesz, że?

Wielkanocny Poniedziałek we francuskim miasteczku Haux to święto pod znakiem ogromnego omleta. Co roku przygotowuje się go z ponad 4500 jaj.

Dla urozmaicenia:

Możesz dodać do niego orzechy lub szparagi.