Zupa z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z soczewicy

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 mililitrów

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj. Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, włóż cebulę. Przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 2

Dolej litr wrzątku, włóż bulionetkę, soczewicę, makaron i gotuj 15 minut na małym ogniu, pod przykryciem.

Krok 3

Dodaj płatki ryżowe, mleko, pokruszoną kostkę czosnkową, posiekaną natkę i gotuj jeszcze 3 minuty.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej