
Składniki
1 sztuka
500 mililitrów
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj. Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, włóż cebulę. Przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 2
Dolej litr wrzątku, włóż bulionetkę, soczewicę, makaron i gotuj 15 minut na małym ogniu, pod przykryciem.
Krok 3
Dodaj płatki ryżowe, mleko, pokruszoną kostkę czosnkową, posiekaną natkę i gotuj jeszcze 3 minuty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej