Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
97 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżeczki

1 pęczek

1 pęczek

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana umyj, osusz, przetnij wzdłuż na pół, natnij lekko miąższ i skrop olejem.

Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami  - Krok 1

Krok 2

Połóż na blaszce z piekarnika płaskim do dołu, zrób wykałaczką kilka dziurek w skórce bakłażana, posyp solą morską i piecz w 180 stopniach przez 30 minut.

Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami  - Krok 2

Krok 3

W tym czasie czosnek, zioła oraz orzechy posiekaj i wymieszaj w miseczce.

Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami  - Krok 3

Krok 4

Po upieczeniu odwróć i przełóż bakłażana na talerz, posyp przyprawą Knorr oraz mieszanką ziół i orzechów. Skrop olejem z pieczenia i podawaj.

Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak, skrop bakłażana sokiem z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tortilla ze szpinakiem
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami

Czym charakteryzuje się kuchnia indyjska? Mnogością przypraw! To dzięki nim nawet najprostsze danie przemienia się w coś naprawdę wyjątkowego. Nie bój się eksperymentować! Baw się smakami! Im więcej kolorów na talerzu, tym lepiej. Sięgnij po gotową kompozycję przypraw i przygotuj w swoim domu bakłażana Garam Masala z ziołami i orzechami.

Dla kogo?

Dla miłośników wyrazistej, barwnej, pełnej różnorodnych smaków kuchni. Jeśli jesteś ciekawy, co kryje w sobie kuchnia indyjska, sięgnij po ten przepis!

Na jaką okazję?

Spodziewasz się gości? Organizujesz wieczór filmowy? Bakłażan Garam Masala z ziołami i orzechami to danie, którego nie powstydziłby się żaden gospodarz.

Czy wiesz, że?

Garam Masala to mieszanka przypraw, która stanowi dodatek do tradycyjnych dań kuchni indyjskiej. W jej skład wchodzą między innymi: kolendra, kumin, imbir, pieprz, kardamon, cynamon, goździki i liść laurowy.

Dla urozmaicenia:

Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak potrawy, skrop bakłażana sokiem z limonki.