Sałatka orientalna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka orientalna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
76 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej wrzątkiem. Po około 3 minutach odcedź go i pokrój.

Sałatka orientalna - Krok 1

Krok 2

W lekko posolonej wodzie ugotuj grzyby. Jak będą miękkie odcedź i pokrój na cienkie paski.

Sałatka orientalna - Krok 2

Krok 3

Paprykę oraz szynkę pokrój w paski.

Sałatka orientalna - Krok 3

Krok 4

Olej wymieszaj z sokiem cytrynowym, sosem sojowym i sosem sałatkowym Knorr.

Sałatka orientalna - Krok 4

Krok 5

Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z przygotowanym sosem i podawaj.

Sałatka orientalna - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka orientalna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka orientalnaSałatka orientalna

Lubisz smaki kuchni orientalnej? A może po prostu masz ochotę na pyszne danie z dodatkiem egzotycznych składników? Ta sałatka sprawdzi się na kolację lub jako przekąska do pracy czy szkoły. Na początek makaron sojowy zalej wrzątkiem, a po krótkim czasie odcedź go i pokrój. Zamiast niego dobry będzie także makaron ryżowy w kształcie nitek. Teraz czas na grzyby mun – doskonale chłoną smaki i zapachy pozostałych produktów – ugotuj je według wskazówek zawartych w przepisie, by zmiękły. Paprykę oraz szynkę pokrój w cienkie paski. Dla urozmaicenia smaku możesz dodać jeszcze suszone pomidory. Pora na przygotowanie sosu: olej z pestek winogron wymieszaj z sokiem cytrynowym, wyrazistym sosem sojowym i sosem sałatkowym. Teraz wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki. Sałatkę serwuj bez dodatków lub z chrupiącym pełnoziarnistym pieczywem – posmaruj je hummusem lub twarożkiem. Mamy nadzieję, że polubisz to orientalne danie. Twoja opinia jest dla nas ważna, dlatego podziel się nią w komentarzu.