Panierowany camembert z winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowany camembert z winogronami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
783 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

232 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

376 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

50 mililitrów

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

2 łyżki

100 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser camembert pokrój na pół, następnie każdą połówkę na trzy trójkąty.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj jajka z mlekiem i przelej do miski. Do drugiej miski wsyp panierkę z opakowań Fix Knorr.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 2

Krok 3

Kawałki sera oprósz mąką, następnie zanurz je w jajku z mlekiem, a na koniec obtocz w panierce.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 3

Krok 4

Serki smaż w głębokim oleju, aż panierka zrobi się złotobrązowa i chrupiąca. Po usmażeniu odsącz serki na ręczniku papierowym.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 4

Krok 5

Na każdy kawałek sera połóż orzecha włoskiego i winogrona. Całość przebij wykałaczką tak, aby powstały koreczki.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 5

Krok 6

Majonez wymieszaj z ketchupem oraz sosem meksykańskim z opakowania Fix Knorr. Koreczki z panierowanego sera podawaj z sosem oddzielnie.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa dahl
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Panierowany camembert z winogronamiPanierowany camembert z winogronami

Ser camembert pokrój na pół, następnie każdą połówkę na trzy trójkąty.