Panierowany camembert z winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowany camembert z winogronami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
783 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

231 osób wydrukowało

Pobierz pdf

376 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

50 mililitrów

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

2 łyżki

100 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser camembert pokrój na pół, następnie każdą połówkę na trzy trójkąty.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj jajka z mlekiem i przelej do miski. Do drugiej miski wsyp panierkę z opakowań Fix Knorr.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 2

Krok 3

Kawałki sera oprósz mąką, następnie zanurz je w jajku z mlekiem, a na koniec obtocz w panierce.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 3

Krok 4

Serki smaż w głębokim oleju, aż panierka zrobi się złotobrązowa i chrupiąca. Po usmażeniu odsącz serki na ręczniku papierowym.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 4

Krok 5

Na każdy kawałek sera połóż orzecha włoskiego i winogrona. Całość przebij wykałaczką tak, aby powstały koreczki.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 5

Krok 6

Majonez wymieszaj z ketchupem oraz sosem meksykańskim z opakowania Fix Knorr. Koreczki z panierowanego sera podawaj z sosem oddzielnie.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Panierowany camembert z winogronamiPanierowany camembert z winogronami

Ser camembert pokrój na pół, następnie każdą połówkę na trzy trójkąty.