
Składniki
2 sztuki
2 opakowania
50 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
200 mililitrów
2 łyżki
100 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser camembert pokrój na pół, następnie każdą połówkę na trzy trójkąty.

Krok 2
Wymieszaj jajka z mlekiem i przelej do miski. Do drugiej miski wsyp panierkę z opakowań Fix Knorr.

Krok 3
Kawałki sera oprósz mąką, następnie zanurz je w jajku z mlekiem, a na koniec obtocz w panierce.

Krok 4
Serki smaż w głębokim oleju, aż panierka zrobi się złotobrązowa i chrupiąca. Po usmażeniu odsącz serki na ręczniku papierowym.

Krok 5
Na każdy kawałek sera połóż orzecha włoskiego i winogrona. Całość przebij wykałaczką tak, aby powstały koreczki.

Krok 6
Majonez wymieszaj z ketchupem oraz sosem meksykańskim z opakowania Fix Knorr. Koreczki z panierowanego sera podawaj z sosem oddzielnie.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej