Panierowany camembert z winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowany camembert z winogronami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

726 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

178 osób wydrukowało

Pobierz pdf

308 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

50 mililitrów

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

2 łyżki

100 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser camembert pokrój na pół, następnie każdą połówkę na trzy trójkąty.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj jajka z mlekiem i przelej do miski. Do drugiej miski wsyp panierkę z opakowań Fix Knorr.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 2

Krok 3

Kawałki sera oprósz mąką, następnie zanurz je w jajku z mlekiem, a na koniec obtocz w panierce.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 3

Krok 4

Serki smaż w głębokim oleju, aż panierka zrobi się złotobrązowa i chrupiąca. Po usmażeniu odsącz serki na ręczniku papierowym.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 4

Krok 5

Na każdy kawałek sera połóż orzecha włoskiego i winogrona. Całość przebij wykałaczką tak, aby powstały koreczki.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 5

Krok 6

Majonez wymieszaj z ketchupem oraz sosem meksykańskim z opakowania Fix Knorr. Koreczki z panierowanego sera podawaj z sosem oddzielnie.

Panierowany camembert z winogronami - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowany camembert z winogronami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej