
Składniki
400 gramów
1 mililitr
50 mililitrów
100 mililitrów
50 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w paski o grubości 1 centymetra i oprósz dokładnie Fixem Knorr.

Krok 2
Piersi obsmaż na złoty kolor, ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Krok 3
Przygotuj dip, mieszając zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr z majonezem i jogurtem. Dla wzmocnienia smaku dodaj do dipu parę kropel tabasco i podawaj danie.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Paluszki z kurczaka
Paluszki z kurczaka sprawdzą się na niemal każdą okazję – możesz podać je zarówno podczas domowego przyjęcia, jak i na codzienny szybki obiad. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, a jego przyrządzenie nie zajmie Ci wiele czasu – wystarczy, że zastosujesz się do kilku prostych kroków. Na początek mięso pokrój w niewielkie paski i oprósz je dokładnie w przyprawie. Piersi z kurczaka smaż z obu stron na złocisty kolor. Ważne, żeby później odsączyć je z tłuszczu za pomocą papierowych ręczników. Na koniec wystarczy przygotować dip. Wymieszaj zawartość sosu z majonezem i jogurtem naturalnym (sprawdzi się też jogurt typu greckiego). Dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku, dodaj kilka kropel tabasco, a na koniec oprósz pieprzem i wymieszaj. Gotową potrawę serwuj ze świeżą sałatą i posiekanym szczypiorkiem. Jako dodatki sprawdzą się też pieczone w ziołach ziemniaki, ryż lub surówka, np. z marchewki i pomarańczy czy czerwonej kapusty. Przyrządź pyszne paluszki z kurczaka i przekonaj się, jak smaczne mogą być proste i szybkie potrawy.