Składniki
400 gramów
1 mililitr
50 mililitrów
100 mililitrów
50 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w paski o grubości 1 centymetra i oprósz dokładnie Fixem Knorr.
Krok 2
Piersi obsmaż na złoty kolor, ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 3
Przygotuj dip, mieszając zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr z majonezem i jogurtem. Dla wzmocnienia smaku dodaj do dipu parę kropel tabasco i podawaj danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Paluszki z kurczaka
Paluszki z kurczaka sprawdzą się na niemal każdą okazję – możesz podać je zarówno podczas domowego przyjęcia, jak i na codzienny szybki obiad. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, a jego przyrządzenie nie zajmie Ci wiele czasu – wystarczy, że zastosujesz się do kilku prostych kroków. Na początek mięso pokrój w niewielkie paski i oprósz je dokładnie w przyprawie. Piersi z kurczaka smaż z obu stron na złocisty kolor. Ważne, żeby później odsączyć je z tłuszczu za pomocą papierowych ręczników. Na koniec wystarczy przygotować dip. Wymieszaj zawartość sosu z majonezem i jogurtem naturalnym (sprawdzi się też jogurt typu greckiego). Dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku, dodaj kilka kropel tabasco, a na koniec oprósz pieprzem i wymieszaj. Gotową potrawę serwuj ze świeżą sałatą i posiekanym szczypiorkiem. Jako dodatki sprawdzą się też pieczone w ziołach ziemniaki, ryż lub surówka, np. z marchewki i pomarańczy czy czerwonej kapusty. Przyrządź pyszne paluszki z kurczaka i przekonaj się, jak smaczne mogą być proste i szybkie potrawy.