Paluszki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

1541 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

188 osób wydrukowało

Pobierz pdf

433 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 mililitr

50 mililitrów

100 mililitrów

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w paski o grubości 1 centymetra i oprósz dokładnie Fixem Knorr.

Paluszki z kurczaka  - Krok 1

Krok 2

Piersi obsmaż na złoty kolor, ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Paluszki z kurczaka  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj dip, mieszając zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr z majonezem i jogurtem. Dla wzmocnienia smaku dodaj do dipu parę kropel tabasco i podawaj danie.

Paluszki z kurczaka  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paluszki z kurczaka Paluszki z kurczaka

Paluszki z kurczaka sprawdzą się na niemal każdą okazję – możesz podać je zarówno podczas domowego przyjęcia, jak i na codzienny szybki obiad. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, a jego przyrządzenie nie zajmie Ci wiele czasu – wystarczy, że zastosujesz się do kilku prostych kroków. Na początek mięso pokrój w niewielkie paski i oprósz je dokładnie w przyprawie. Piersi z kurczaka smaż z obu stron na złocisty kolor. Ważne, żeby później odsączyć je z tłuszczu za pomocą papierowych ręczników. Na koniec wystarczy przygotować dip. Wymieszaj zawartość sosu z majonezem i jogurtem naturalnym (sprawdzi się też jogurt typu greckiego). Dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku, dodaj kilka kropel tabasco, a na koniec oprósz pieprzem i wymieszaj. Gotową potrawę serwuj ze świeżą sałatą i posiekanym szczypiorkiem. Jako dodatki sprawdzą się też pieczone w ziołach ziemniaki, ryż lub surówka, np. z marchewki i pomarańczy czy czerwonej kapusty. Przyrządź pyszne paluszki z kurczaka i przekonaj się, jak smaczne mogą być proste i szybkie potrawy.