Paluszki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
1545 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

191 osób wydrukowało

Pobierz pdf

438 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 mililitr

50 mililitrów

100 mililitrów

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w paski o grubości 1 centymetra i oprósz dokładnie Fixem Knorr.

Paluszki z kurczaka  - Krok 1

Krok 2

Piersi obsmaż na złoty kolor, ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Paluszki z kurczaka  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj dip, mieszając zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr z majonezem i jogurtem. Dla wzmocnienia smaku dodaj do dipu parę kropel tabasco i podawaj danie.

Paluszki z kurczaka  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paluszki z kurczaka Paluszki z kurczaka

Paluszki z kurczaka sprawdzą się na niemal każdą okazję – możesz podać je zarówno podczas domowego przyjęcia, jak i na codzienny szybki obiad. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, a jego przyrządzenie nie zajmie Ci wiele czasu – wystarczy, że zastosujesz się do kilku prostych kroków. Na początek mięso pokrój w niewielkie paski i oprósz je dokładnie w przyprawie. Piersi z kurczaka smaż z obu stron na złocisty kolor. Ważne, żeby później odsączyć je z tłuszczu za pomocą papierowych ręczników. Na koniec wystarczy przygotować dip. Wymieszaj zawartość sosu z majonezem i jogurtem naturalnym (sprawdzi się też jogurt typu greckiego). Dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku, dodaj kilka kropel tabasco, a na koniec oprósz pieprzem i wymieszaj. Gotową potrawę serwuj ze świeżą sałatą i posiekanym szczypiorkiem. Jako dodatki sprawdzą się też pieczone w ziołach ziemniaki, ryż lub surówka, np. z marchewki i pomarańczy czy czerwonej kapusty. Przyrządź pyszne paluszki z kurczaka i przekonaj się, jak smaczne mogą być proste i szybkie potrawy.