
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
100 gramów
2 sztuki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w podłużne, dość grube paluszki. Każdy z nich posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
W garnku powoli rozgrzej olej do smażenia. Przygotuj zestaw do panierowania - na jednym talerzyk mąkę, na drugim roztrzepane jajka i na trzecim pokruszone w dłoniach płatki kukurydziane.
Krok 3
Kawałki mięsa obtaczaj kolejno w każdym w mące, w jajku a na końcu na płatkach.
Krok 4
Opanierowane paluszki smaż na głębokim oleju ok. 3-4 minut uważając, aby olej nie był zbyt gorący. Przed podanie upewnij się, czy mięso jest dobrze usmażone.

Dobra rada:
Takie paluszki możesz przygotować również używając ryby zamiast kurczaka. Złociste paluszki podawaj z ulubionym dipem i np. frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Złociste paluszki z kurczaka
Złociste paluszki z kurczaka to dość uniwersalna przekąska, która z pewnością sprawdzi się na wiele okoliczności. Z powodzeniem podasz je na obiad lub wczesną kolację – również w większym gronie. Będą także świetną przystawką na nieformalnym spotkaniu ze znajomymi. Do ich przygotowania wybierz dość delikatne w smaku piersi z kurczaka. Pokrój je na grube, podłużne paluszki podobnych rozmiarów – dzięki takiemu podziałowi mięsa, będzie ono efektowniej prezentowało się po przyrządzeniu. Mięsne kawałki posyp równomiernie przyprawą do złotego kurczaka, dzięki której nabiorą wyrazistego smaku. Każdy z paluszków panieruj, kolejno obtaczając w mące, jajku i pokruszonych w dłoniach płatkach kukurydzianych. Tak przygotowane paluszki smaż w głębokim oleju z każdej strony. Podawaj z dowolnymi dodatkami, na przykład frytkami z piekarnika, sosem tysiąca wysp lub pikantnym ketchupem oraz chrupiącą sałatką na bazie świeżych warzyw. Sprawdź, jakie to proste, i przygotuj smaczne złociste paluszki z kurczaka na najbliższą okazję.