Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
291 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

5 łyżeczek

3 łyżeczki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz i usuń ości. Następnie pokrój na paluszki o długości 4 centymetrów i posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 1

Krok 2

Płatki kukurydziane zmieszaj z zawartością Fixu Nuggetsy Knorr.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 2

Krok 3

Roztrzep jajko w naczyniu. Maczaj w nim kawałki ryby, następnie panieruj w mieszance Fixu Knorr z płatkami.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 3

Krok 4

Rybę smaż na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu ułóż kawałki ryby na papierowych ręcznikach, żeby usunąć nadmiar tłuszczu.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 4

Krok 5

Marchewkę i czerwoną paprykę pokrój w słupki. Przygotuj sos, znajdujący się w opakowaniu Fixu Knorr, mieszając go z ketchupem i majonezem.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 5

Krok 6

Warzywa podawaj z rybą i sosem.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nuggetsy z płatkami kukurydzianymiNuggetsy z płatkami kukurydzianymi

Małe kawałeczki soczystego dorsza, mintaja lub innej białej ryby, usmażone w chrupiącej panierce – to popularne i bardzo lubiane przez dzieci paluszki rybne lub nuggetsy znane ci pewnie z restauracji typu fast food. Na południu Europy w barach i restauracjach hiszpańskich małe panierowane rybki serwowane są jako przekąski lub przystawki przed daniem głównym. Ich sekret tkwi w panierce, w której zamiast bułki tartej użyto płatków kukurydzianych. Są genialnie chrupiące – dosłownie strzelają pod zębami. Do nuggetsów w tej wersji doskonale pasuje warzywne crudites czyli słupki świeżych jarzyn, np. marchewki lub ogórka – alternatywa dla frytek świetna przekąska do zajadania np. przed telewizorem. Całość koniecznie musisz mieć w czym zanurzyć – najlepiej w aksamitnym sosie tysiąca wysp na bazie majonezu, ketchupu i przypraw.