
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
5 łyżeczek
3 łyżeczki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i usuń ości. Następnie pokrój na paluszki o długości 4 centymetrów i posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 2
Płatki kukurydziane zmieszaj z zawartością Fixu Nuggetsy Knorr.

Krok 3
Roztrzep jajko w naczyniu. Maczaj w nim kawałki ryby, następnie panieruj w mieszance Fixu Knorr z płatkami.

Krok 4
Rybę smaż na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu ułóż kawałki ryby na papierowych ręcznikach, żeby usunąć nadmiar tłuszczu.

Krok 5
Marchewkę i czerwoną paprykę pokrój w słupki. Przygotuj sos, znajdujący się w opakowaniu Fixu Knorr, mieszając go z ketchupem i majonezem.

Krok 6
Warzywa podawaj z rybą i sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi
Małe kawałeczki soczystego dorsza, mintaja lub innej białej ryby, usmażone w chrupiącej panierce – to popularne i bardzo lubiane przez dzieci paluszki rybne lub nuggetsy znane ci pewnie z restauracji typu fast food. Na południu Europy w barach i restauracjach hiszpańskich małe panierowane rybki serwowane są jako przekąski lub przystawki przed daniem głównym. Ich sekret tkwi w panierce, w której zamiast bułki tartej użyto płatków kukurydzianych. Są genialnie chrupiące – dosłownie strzelają pod zębami. Do nuggetsów w tej wersji doskonale pasuje warzywne crudites czyli słupki świeżych jarzyn, np. marchewki lub ogórka – alternatywa dla frytek świetna przekąska do zajadania np. przed telewizorem. Całość koniecznie musisz mieć w czym zanurzyć – najlepiej w aksamitnym sosie tysiąca wysp na bazie majonezu, ketchupu i przypraw.