Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
292 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

5 łyżeczek

3 łyżeczki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz i usuń ości. Następnie pokrój na paluszki o długości 4 centymetrów i posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 1

Krok 2

Płatki kukurydziane zmieszaj z zawartością Fixu Nuggetsy Knorr.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 2

Krok 3

Roztrzep jajko w naczyniu. Maczaj w nim kawałki ryby, następnie panieruj w mieszance Fixu Knorr z płatkami.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 3

Krok 4

Rybę smaż na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu ułóż kawałki ryby na papierowych ręcznikach, żeby usunąć nadmiar tłuszczu.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 4

Krok 5

Marchewkę i czerwoną paprykę pokrój w słupki. Przygotuj sos, znajdujący się w opakowaniu Fixu Knorr, mieszając go z ketchupem i majonezem.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 5

Krok 6

Warzywa podawaj z rybą i sosem.

Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nuggetsy z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nuggetsy z płatkami kukurydzianymiNuggetsy z płatkami kukurydzianymi

Małe kawałeczki soczystego dorsza, mintaja lub innej białej ryby, usmażone w chrupiącej panierce – to popularne i bardzo lubiane przez dzieci paluszki rybne lub nuggetsy znane ci pewnie z restauracji typu fast food. Na południu Europy w barach i restauracjach hiszpańskich małe panierowane rybki serwowane są jako przekąski lub przystawki przed daniem głównym. Ich sekret tkwi w panierce, w której zamiast bułki tartej użyto płatków kukurydzianych. Są genialnie chrupiące – dosłownie strzelają pod zębami. Do nuggetsów w tej wersji doskonale pasuje warzywne crudites czyli słupki świeżych jarzyn, np. marchewki lub ogórka – alternatywa dla frytek świetna przekąska do zajadania np. przed telewizorem. Całość koniecznie musisz mieć w czym zanurzyć – najlepiej w aksamitnym sosie tysiąca wysp na bazie majonezu, ketchupu i przypraw.