
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
80 mililitrów
3 łyżki
2 łyżki
100 mililitrów
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość węższej saszetki Knorr wsyp do miski, dodaj majonez, jogurt, sok z połowy cytryny oraz kapary i dokładnie wymieszaj. Całą cytrynę pokrój w ósemki.

Krok 2
Rybę opłucz, pokrój na niewielkie kawałki lub w grubsze paski i oprósz solą. W miseczce roztrzep jajko i wymieszaj z mlekiem.

Krok 3
Migdały rozgnieć w dłoni na nieco drobniejsze kawałki. Panierkę z opakowania Fix Knorr wysyp na płaski talerz i wymieszaj z migdałami.

Krok 4
Następnie w panierce obtocz kawałki ryby. Smaż na rozgrzanym oleju kilka minut na złoty kolor. Po usmażeniu ułóż na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Gotowe nuggetsy podawaj z przygotowanym kaparowym sosem i cząstkami cytryny, udekoruj gałązkami koperku.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nuggetsy z ryby
Przygotuj małe kawałeczki filetów z ryby w delikatnej chrupiącej panierce a potem zaproś rodzinę do stołu i przekonaj ich, że nie wychodząc z domu mogą poczuć się jak w modnej restauracji. Nuggetsy z ryby to szybkie w przygotowaniu danie, a zarazem alternatywa dla nieco już nudnych smażonych filetów z mintaja czy dorsza. Dodatek płatków migdałowych do panierki sprawi, że będzie ona pyszniejsza od tej, do której przywykłaś, zyska ekstra chrupkość i orzechowy posmak. Nuggetsy z ryby możesz podać nie tylko na obiad i kolację. Te nieduże kawałki, nadadzą się świetnie jako przekąska na przyjęciu. Goście na pewno zapytają o przepis i poproszą o dokładkę. Nuggetsy z ryby można jeść palcami, jedynie maczając w sosie. A skoro o nim mowa – musisz wiedzieć, że tu pole do popisu jest olbrzymie. Sos na bazie jogurtu lub majonezu może być wzbogacony słonymi kaparami jak u nas, ale pasuje także dip koperkowy, czosnkowy czy kolendrą i chili.