Nuggetsy z ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nuggetsy z ryby

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
103 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

80 mililitrów

3 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość węższej saszetki Knorr wsyp do miski, dodaj majonez, jogurt, sok z połowy cytryny oraz kapary i dokładnie wymieszaj. Całą cytrynę pokrój w ósemki.

Nuggetsy z ryby - Krok 1

Krok 2

Rybę opłucz, pokrój na niewielkie kawałki lub w grubsze paski i oprósz solą. W miseczce roztrzep jajko i wymieszaj z mlekiem.

Nuggetsy z ryby - Krok 2

Krok 3

Migdały rozgnieć w dłoni na nieco drobniejsze kawałki. Panierkę z opakowania Fix Knorr wysyp na płaski talerz i wymieszaj z migdałami.

Nuggetsy z ryby - Krok 3

Krok 4

Następnie w panierce obtocz kawałki ryby. Smaż na rozgrzanym oleju kilka minut na złoty kolor. Po usmażeniu ułóż na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Gotowe nuggetsy podawaj z przygotowanym kaparowym sosem i cząstkami cytryny, udekoruj gałązkami koperku.

Nuggetsy z ryby - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Sławek  Janowiak

    Sławek Janowiak , 20.02.2020

    mega to wyszło smacznie i troszkę. zabawy jest

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nuggetsy z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nuggetsy z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nuggetsy z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nuggetsy z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nuggetsy z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nuggetsy z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nuggetsy z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nuggetsy z ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nuggetsy z rybyNuggetsy z ryby

Przygotuj małe kawałeczki filetów z ryby w delikatnej chrupiącej panierce a potem zaproś rodzinę do stołu i przekonaj ich, że nie wychodząc z domu mogą poczuć się jak w modnej restauracji. Nuggetsy z ryby to szybkie w przygotowaniu danie, a zarazem alternatywa dla nieco już nudnych smażonych filetów z mintaja czy dorsza. Dodatek płatków migdałowych do panierki sprawi, że będzie ona pyszniejsza od tej, do której przywykłaś, zyska ekstra chrupkość i orzechowy posmak. Nuggetsy z ryby możesz podać nie tylko na obiad i kolację. Te nieduże kawałki, nadadzą się świetnie jako przekąska na przyjęciu. Goście na pewno zapytają o przepis i poproszą o dokładkę. Nuggetsy z ryby można jeść palcami, jedynie maczając w sosie. A skoro o nim mowa – musisz wiedzieć, że tu pole do popisu jest olbrzymie. Sos na bazie jogurtu lub majonezu może być wzbogacony słonymi kaparami jak u nas, ale pasuje także dip koperkowy, czosnkowy czy kolendrą i chili.