
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
80 mililitrów
3 łyżki
2 łyżki
100 mililitrów
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość węższej saszetki Knorr wsyp do miski, dodaj majonez, jogurt, sok z połowy cytryny oraz kapary i dokładnie wymieszaj. Całą cytrynę pokrój w ósemki.

Krok 2
Rybę opłucz, pokrój na niewielkie kawałki lub w grubsze paski i oprósz solą. W miseczce roztrzep jajko i wymieszaj z mlekiem.

Krok 3
Migdały rozgnieć w dłoni na nieco drobniejsze kawałki. Panierkę z opakowania Fix Knorr wysyp na płaski talerz i wymieszaj z migdałami.

Krok 4
Następnie w panierce obtocz kawałki ryby. Smaż na rozgrzanym oleju kilka minut na złoty kolor. Po usmażeniu ułóż na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Gotowe nuggetsy podawaj z przygotowanym kaparowym sosem i cząstkami cytryny, udekoruj gałązkami koperku.

- Odpowiedz
 
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nuggetsy z ryby
Przygotuj małe kawałeczki filetów z ryby w delikatnej chrupiącej panierce a potem zaproś rodzinę do stołu i przekonaj ich, że nie wychodząc z domu mogą poczuć się jak w modnej restauracji. Nuggetsy z ryby to szybkie w przygotowaniu danie, a zarazem alternatywa dla nieco już nudnych smażonych filetów z mintaja czy dorsza. Dodatek płatków migdałowych do panierki sprawi, że będzie ona pyszniejsza od tej, do której przywykłaś, zyska ekstra chrupkość i orzechowy posmak. Nuggetsy z ryby możesz podać nie tylko na obiad i kolację. Te nieduże kawałki, nadadzą się świetnie jako przekąska na przyjęciu. Goście na pewno zapytają o przepis i poproszą o dokładkę. Nuggetsy z ryby można jeść palcami, jedynie maczając w sosie. A skoro o nim mowa – musisz wiedzieć, że tu pole do popisu jest olbrzymie. Sos na bazie jogurtu lub majonezu może być wzbogacony słonymi kaparami jak u nas, ale pasuje także dip koperkowy, czosnkowy czy kolendrą i chili.



































