
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
80 mililitrów
3 łyżki
2 łyżki
100 mililitrów
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość węższej saszetki Knorr wsyp do miski, dodaj majonez, jogurt, sok z połowy cytryny oraz kapary i dokładnie wymieszaj. Całą cytrynę pokrój w ósemki.

Krok 2
Rybę opłucz, pokrój na niewielkie kawałki lub w grubsze paski i oprósz solą. W miseczce roztrzep jajko i wymieszaj z mlekiem.

Krok 3
Migdały rozgnieć w dłoni na nieco drobniejsze kawałki. Panierkę z opakowania Fix Knorr wysyp na płaski talerz i wymieszaj z migdałami.

Krok 4
Następnie w panierce obtocz kawałki ryby. Smaż na rozgrzanym oleju kilka minut na złoty kolor. Po usmażeniu ułóż na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Gotowe nuggetsy podawaj z przygotowanym kaparowym sosem i cząstkami cytryny, udekoruj gałązkami koperku.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nuggetsy z ryby
Przygotuj małe kawałeczki filetów z ryby w delikatnej chrupiącej panierce a potem zaproś rodzinę do stołu i przekonaj ich, że nie wychodząc z domu mogą poczuć się jak w modnej restauracji. Nuggetsy z ryby to szybkie w przygotowaniu danie, a zarazem alternatywa dla nieco już nudnych smażonych filetów z mintaja czy dorsza. Dodatek płatków migdałowych do panierki sprawi, że będzie ona pyszniejsza od tej, do której przywykłaś, zyska ekstra chrupkość i orzechowy posmak. Nuggetsy z ryby możesz podać nie tylko na obiad i kolację. Te nieduże kawałki, nadadzą się świetnie jako przekąska na przyjęciu. Goście na pewno zapytają o przepis i poproszą o dokładkę. Nuggetsy z ryby można jeść palcami, jedynie maczając w sosie. A skoro o nim mowa – musisz wiedzieć, że tu pole do popisu jest olbrzymie. Sos na bazie jogurtu lub majonezu może być wzbogacony słonymi kaparami jak u nas, ale pasuje także dip koperkowy, czosnkowy czy kolendrą i chili.