Pieprzowe pałki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

150 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

7 łyżek

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panierkę z opakowania Fix wymieszaj z pokruszonymi płatkami oraz odsączonymi ziarenkami pieprzu.

Krok 2

Pałki zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w przygotowanej panierce.

Krok 3

Mięso rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 45 minut.

Krok 4

W miseczce rozmieszaj zawartość mniejszej saszetki Fixu z ketchupem. Upieczone pałki podawaj z przygotowanym dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej