Pieprzowe pałki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieprzowe pałki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

7 łyżek

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panierkę z opakowania Fix wymieszaj z pokruszonymi płatkami oraz odsączonymi ziarenkami pieprzu.

Krok 2

Pałki zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w przygotowanej panierce.

Krok 3

Mięso rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 45 minut.

Krok 4

W miseczce rozmieszaj zawartość mniejszej saszetki Fixu z ketchupem. Upieczone pałki podawaj z przygotowanym dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej