Pieprzowe pałki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieprzowe pałki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

151 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

7 łyżek

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panierkę z opakowania Fix wymieszaj z pokruszonymi płatkami oraz odsączonymi ziarenkami pieprzu.

Krok 2

Pałki zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w przygotowanej panierce.

Krok 3

Mięso rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 45 minut.

Krok 4

W miseczce rozmieszaj zawartość mniejszej saszetki Fixu z ketchupem. Upieczone pałki podawaj z przygotowanym dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej