Pieprzowe pałki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieprzowe pałki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

7 łyżek

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panierkę z opakowania Fix wymieszaj z pokruszonymi płatkami oraz odsączonymi ziarenkami pieprzu.

Krok 2

Pałki zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w przygotowanej panierce.

Krok 3

Mięso rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 45 minut.

Krok 4

W miseczce rozmieszaj zawartość mniejszej saszetki Fixu z ketchupem. Upieczone pałki podawaj z przygotowanym dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej