Pieprzowe pałki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieprzowe pałki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

7 łyżek

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panierkę z opakowania Fix wymieszaj z pokruszonymi płatkami oraz odsączonymi ziarenkami pieprzu.

Krok 2

Pałki zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w przygotowanej panierce.

Krok 3

Mięso rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 45 minut.

Krok 4

W miseczce rozmieszaj zawartość mniejszej saszetki Fixu z ketchupem. Upieczone pałki podawaj z przygotowanym dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieprzowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej