Składniki
8 sztuk
7 łyżek
1 łyżka
4 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Panierkę z opakowania Fix wymieszaj z pokruszonymi płatkami oraz odsączonymi ziarenkami pieprzu.
Krok 2
Pałki zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w przygotowanej panierce.
Krok 3
Mięso rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 45 minut.
Krok 4
W miseczce rozmieszaj zawartość mniejszej saszetki Fixu z ketchupem. Upieczone pałki podawaj z przygotowanym dipem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej