Fingersy z kurczaka - piersi: przepis z płatkami | Przepisy.pl pixel

Fingersy z kurczaka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

heart
1021 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

446 osób wydrukowało

Pobierz pdf

752 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

4 łyżki

5 łyżek

20 gramów

10 gramów

10 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w długie paski szerokości 1 centymetra.

Fingersy z kurczaka - Krok 1

Krok 2

Zawartość Fixów Knorr połącz z ziarnami i pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.

Fingersy z kurczaka - Krok 2

Krok 3

Pokrojonego kurczaka obtocz w rozkłóconym jajku z mlekiem i panieruj w przygotowanej mieszance.

Fingersy z kurczaka - Krok 3

Krok 4

Mięso usmaż na złoty kolor obracając je co jakiś czas.

Fingersy z kurczaka - Krok 4

Krok 5

Fingersy podawaj z dipem dołączonym do opakowania pomieszanym z majonezem i ketchupem.

Fingersy z kurczaka - Krok 5
9

Opinie o przepisie

  • Anna Wiluk

    Anna Wiluk , 08.09.2018

    Przepyszne i łatwe w wykonaniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 09.03.2017

    Dobre:))) wszystkim smakowały!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 25.02.2017

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 04.07.2016

    Jesteśmy otwarci na nowinki i eksperymenty kulinarne, dlatego eksperymentujemy również z nazwą potraw ;) Smacznego! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 03.07.2016

    Pychota! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki , 03.07.2016

    Udka z kurczaka miodowo- musztardowe z www.kwestiasmaku.com

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Marteczka

    Marta Marteczka , 03.07.2016

    Cóż za wyszukana nazwa... a czy to właśnie nie są zwykle paluszki z kurczaka? Nie dało się ich po polsku nazwać?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 03.07.2016

    Paluszki są zawsze mile widziane - proponujemy dodatkowe przekąski :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Ozog

    Daria Ozog , 03.07.2016

    A paluszków zabrakło? Juz za niedługo przekąsek tez zabraknie i będziemy przygotowywać "snacki"

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fingersy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fingersy z kurczakaFingersy z kurczaka

Kurczak to niezawodny sposób na przygotowanie pysznego dania obiadowego lub małej przekąski, którą podasz podczas spotkania ze znajomymi. Wybornie smakuje z różnymi dodatkami, np. ziemniaczanym purée lub gęstym dipem. Tym razem wykorzystaj pierś z kurczaka do przyrządzenia chrupiących fingersów. Aby mięso zyskało niepowtarzalny smak, obtocz je w wykonanej uprzednio panierce – wystarczy, że zawartość opakowania Fixu do nuggetsów wymieszasz z ziarnami dyni i słonecznika oraz płatkami kukurydzianymi. Panierowane kawałki kurczaka usmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor (mięso w trakcie smażenia co jakiś czas obracaj). Otrzymane w ten sposób fingersy wspaniale będą współgrały z dipem majonezowym. Znakomitymi dodatkami do nich będą także frytki lub pieczone ziemniaki oraz miks sałat polany sosem winegret – zwłaszcza, jeśli przygotowane mięso zamierzasz podać jako danie główne. Teraz Twoja kolej – koniecznie zrób pyszne fingersy z kurczaka według naszego przepisu. Życzymy udanego gotowania.