Składniki
500 gramów
2 opakowania
4 łyżki
5 łyżek
20 gramów
10 gramów
10 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w długie paski szerokości 1 centymetra.
Krok 2
Zawartość Fixów Knorr połącz z ziarnami i pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.
Krok 3
Pokrojonego kurczaka obtocz w rozkłóconym jajku z mlekiem i panieruj w przygotowanej mieszance.
Krok 4
Mięso usmaż na złoty kolor obracając je co jakiś czas.
Krok 5
Fingersy podawaj z dipem dołączonym do opakowania pomieszanym z majonezem i ketchupem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fingersy z kurczaka
Kurczak to niezawodny sposób na przygotowanie pysznego dania obiadowego lub małej przekąski, którą podasz podczas spotkania ze znajomymi. Wybornie smakuje z różnymi dodatkami, np. ziemniaczanym purée lub gęstym dipem. Tym razem wykorzystaj pierś z kurczaka do przyrządzenia chrupiących fingersów. Aby mięso zyskało niepowtarzalny smak, obtocz je w wykonanej uprzednio panierce – wystarczy, że zawartość opakowania Fixu do nuggetsów wymieszasz z ziarnami dyni i słonecznika oraz płatkami kukurydzianymi. Panierowane kawałki kurczaka usmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor (mięso w trakcie smażenia co jakiś czas obracaj). Otrzymane w ten sposób fingersy wspaniale będą współgrały z dipem majonezowym. Znakomitymi dodatkami do nich będą także frytki lub pieczone ziemniaki oraz miks sałat polany sosem winegret – zwłaszcza, jeśli przygotowane mięso zamierzasz podać jako danie główne. Teraz Twoja kolej – koniecznie zrób pyszne fingersy z kurczaka według naszego przepisu. Życzymy udanego gotowania.