
Składniki
500 gramów
2 opakowania
4 łyżki
5 łyżek
20 gramów
10 gramów
10 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w długie paski szerokości 1 centymetra.

Krok 2
Zawartość Fixów Knorr połącz z ziarnami i pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.

Krok 3
Pokrojonego kurczaka obtocz w rozkłóconym jajku z mlekiem i panieruj w przygotowanej mieszance.

Krok 4
Mięso usmaż na złoty kolor obracając je co jakiś czas.

Krok 5
Fingersy podawaj z dipem dołączonym do opakowania pomieszanym z majonezem i ketchupem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fingersy z kurczaka
Kurczak to niezawodny sposób na przygotowanie pysznego dania obiadowego lub małej przekąski, którą podasz podczas spotkania ze znajomymi. Wybornie smakuje z różnymi dodatkami, np. ziemniaczanym purée lub gęstym dipem. Tym razem wykorzystaj pierś z kurczaka do przyrządzenia chrupiących fingersów. Aby mięso zyskało niepowtarzalny smak, obtocz je w wykonanej uprzednio panierce – wystarczy, że zawartość opakowania Fixu do nuggetsów wymieszasz z ziarnami dyni i słonecznika oraz płatkami kukurydzianymi. Panierowane kawałki kurczaka usmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor (mięso w trakcie smażenia co jakiś czas obracaj). Otrzymane w ten sposób fingersy wspaniale będą współgrały z dipem majonezowym. Znakomitymi dodatkami do nich będą także frytki lub pieczone ziemniaki oraz miks sałat polany sosem winegret – zwłaszcza, jeśli przygotowane mięso zamierzasz podać jako danie główne. Teraz Twoja kolej – koniecznie zrób pyszne fingersy z kurczaka według naszego przepisu. Życzymy udanego gotowania.