
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
50 gramów
50 mililitrów
50 mililitrów
20 mililitrów
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, umyj, osusz, pokrój w podłużne paski, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2
Paski z kurczaka zanurz w napoju wymieszanym z jakiem. Następnie panieruj w panierce Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr pomieszanej z wiórkami kokosowymi.

Krok 3
Tak przygotowane kurczaki smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4
Gotowe nuggetsy podawaj z sosem przygotowanym z pomieszania mleka kokosowego, sosu chilli, majonezu i zawartości drugiej części opakowania fixu – sos meksykański.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nuggetsy z kokosem
Nuggetsy, czyli kawałki kurczaka w panierce, to danie popularne na całym świecie. Nie ma się co dziwić – są nie tylko smaczne, ale również bardzo łatwe w przygotowaniu. Dzięki temu przepisowi, szybko i prosto przygotujesz je w domu. Najbardziej popularną wersją nuggetsów są te podawane w tradycyjnej panierce z jajka, mąki i tartej bułki. My proponujemy puścić nieco wodze fantazji i wyczarować z nuggetsów przekąskę z egzotyczną nutą, którą możesz zaserwować na szybki lunch lub poczęstować nią gości. Zaskocz znajomych podczas wspólnego oglądania meczu i podaj im nugettsy z kokosem. Wystarczy, że cienkie paski piersi z kurczaka obtoczysz w panierce z dodatkiem wiórek kokosowych i usmażysz na złoty kolor. Kokosowe nugettsy możesz podać solo lub z dodatkiem ulubionego sosu. Do tej wersji doskonale będzie pasować orientalny sos słodko-kwaśny lub aksamitny sos tysiąca wysp.