Nuggetsy z kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nuggetsy z kokosem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

heart
1153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

181 osób wydrukowało

Pobierz pdf

311 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

50 gramów

50 mililitrów

50 mililitrów

20 mililitrów

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, umyj, osusz, pokrój w podłużne paski, oprósz solą i pieprzem.

Nuggetsy z kokosem  - Krok 1

Krok 2

Paski z kurczaka zanurz w napoju wymieszanym z jakiem. Następnie panieruj w panierce Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr pomieszanej z wiórkami kokosowymi.

Nuggetsy z kokosem  - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane kurczaki smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Nuggetsy z kokosem  - Krok 3

Krok 4

Gotowe nuggetsy podawaj z sosem przygotowanym z pomieszania mleka kokosowego, sosu chilli, majonezu i zawartości drugiej części opakowania fixu – sos meksykański.

Nuggetsy z kokosem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nuggetsy z kokosem Nuggetsy z kokosem

Nuggetsy, czyli kawałki kurczaka w panierce, to danie popularne na całym świecie. Nie ma się co dziwić – są nie tylko smaczne, ale również bardzo łatwe w przygotowaniu. Dzięki temu przepisowi, szybko i prosto przygotujesz je w domu. Najbardziej popularną wersją nuggetsów są te podawane w tradycyjnej panierce z jajka, mąki i tartej bułki. My proponujemy puścić nieco wodze fantazji i wyczarować z nuggetsów przekąskę z egzotyczną nutą, którą możesz zaserwować na szybki lunch lub poczęstować nią gości. Zaskocz znajomych podczas wspólnego oglądania meczu i podaj im nugettsy z kokosem. Wystarczy, że cienkie paski piersi z kurczaka obtoczysz w panierce z dodatkiem wiórek kokosowych i usmażysz na złoty kolor. Kokosowe nugettsy możesz podać solo lub z dodatkiem ulubionego sosu. Do tej wersji doskonale będzie pasować orientalny sos słodko-kwaśny lub aksamitny sos tysiąca wysp.