
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
50 gramów
50 mililitrów
50 mililitrów
20 mililitrów
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, umyj, osusz, pokrój w podłużne paski, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2
Paski z kurczaka zanurz w napoju wymieszanym z jakiem. Następnie panieruj w panierce Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr pomieszanej z wiórkami kokosowymi.

Krok 3
Tak przygotowane kurczaki smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4
Gotowe nuggetsy podawaj z sosem przygotowanym z pomieszania mleka kokosowego, sosu chilli, majonezu i zawartości drugiej części opakowania fixu – sos meksykański.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nuggetsy z kokosem
Nuggetsy, czyli kawałki kurczaka w panierce, to danie popularne na całym świecie. Nie ma się co dziwić – są nie tylko smaczne, ale również bardzo łatwe w przygotowaniu. Dzięki temu przepisowi, szybko i prosto przygotujesz je w domu. Najbardziej popularną wersją nuggetsów są te podawane w tradycyjnej panierce z jajka, mąki i tartej bułki. My proponujemy puścić nieco wodze fantazji i wyczarować z nuggetsów przekąskę z egzotyczną nutą, którą możesz zaserwować na szybki lunch lub poczęstować nią gości. Zaskocz znajomych podczas wspólnego oglądania meczu i podaj im nugettsy z kokosem. Wystarczy, że cienkie paski piersi z kurczaka obtoczysz w panierce z dodatkiem wiórek kokosowych i usmażysz na złoty kolor. Kokosowe nugettsy możesz podać solo lub z dodatkiem ulubionego sosu. Do tej wersji doskonale będzie pasować orientalny sos słodko-kwaśny lub aksamitny sos tysiąca wysp.