Nuggetsy z kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nuggetsy z kokosem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

heart
1153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

182 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

312 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

50 gramów

50 mililitrów

50 mililitrów

20 mililitrów

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, umyj, osusz, pokrój w podłużne paski, oprósz solą i pieprzem.

Nuggetsy z kokosem  - Krok 1

Krok 2

Paski z kurczaka zanurz w napoju wymieszanym z jakiem. Następnie panieruj w panierce Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr pomieszanej z wiórkami kokosowymi.

Nuggetsy z kokosem  - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane kurczaki smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Nuggetsy z kokosem  - Krok 3

Krok 4

Gotowe nuggetsy podawaj z sosem przygotowanym z pomieszania mleka kokosowego, sosu chilli, majonezu i zawartości drugiej części opakowania fixu – sos meksykański.

Nuggetsy z kokosem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nuggetsy z kokosem Nuggetsy z kokosem

Nuggetsy, czyli kawałki kurczaka w panierce, to danie popularne na całym świecie. Nie ma się co dziwić – są nie tylko smaczne, ale również bardzo łatwe w przygotowaniu. Dzięki temu przepisowi, szybko i prosto przygotujesz je w domu. Najbardziej popularną wersją nuggetsów są te podawane w tradycyjnej panierce z jajka, mąki i tartej bułki. My proponujemy puścić nieco wodze fantazji i wyczarować z nuggetsów przekąskę z egzotyczną nutą, którą możesz zaserwować na szybki lunch lub poczęstować nią gości. Zaskocz znajomych podczas wspólnego oglądania meczu i podaj im nugettsy z kokosem. Wystarczy, że cienkie paski piersi z kurczaka obtoczysz w panierce z dodatkiem wiórek kokosowych i usmażysz na złoty kolor. Kokosowe nugettsy możesz podać solo lub z dodatkiem ulubionego sosu. Do tej wersji doskonale będzie pasować orientalny sos słodko-kwaśny lub aksamitny sos tysiąca wysp.