Nuggetsy z kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nuggetsy z kokosem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

heart
1153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

180 osób wydrukowało

Pobierz pdf

311 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

50 gramów

50 mililitrów

50 mililitrów

20 mililitrów

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, umyj, osusz, pokrój w podłużne paski, oprósz solą i pieprzem.

Nuggetsy z kokosem  - Krok 1

Krok 2

Paski z kurczaka zanurz w napoju wymieszanym z jakiem. Następnie panieruj w panierce Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr pomieszanej z wiórkami kokosowymi.

Nuggetsy z kokosem  - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane kurczaki smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Nuggetsy z kokosem  - Krok 3

Krok 4

Gotowe nuggetsy podawaj z sosem przygotowanym z pomieszania mleka kokosowego, sosu chilli, majonezu i zawartości drugiej części opakowania fixu – sos meksykański.

Nuggetsy z kokosem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nuggetsy z kokosem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nuggetsy z kokosem Nuggetsy z kokosem

Nuggetsy, czyli kawałki kurczaka w panierce, to danie popularne na całym świecie. Nie ma się co dziwić – są nie tylko smaczne, ale również bardzo łatwe w przygotowaniu. Dzięki temu przepisowi, szybko i prosto przygotujesz je w domu. Najbardziej popularną wersją nuggetsów są te podawane w tradycyjnej panierce z jajka, mąki i tartej bułki. My proponujemy puścić nieco wodze fantazji i wyczarować z nuggetsów przekąskę z egzotyczną nutą, którą możesz zaserwować na szybki lunch lub poczęstować nią gości. Zaskocz znajomych podczas wspólnego oglądania meczu i podaj im nugettsy z kokosem. Wystarczy, że cienkie paski piersi z kurczaka obtoczysz w panierce z dodatkiem wiórek kokosowych i usmażysz na złoty kolor. Kokosowe nugettsy możesz podać solo lub z dodatkiem ulubionego sosu. Do tej wersji doskonale będzie pasować orientalny sos słodko-kwaśny lub aksamitny sos tysiąca wysp.