Nuggetsy z sosem meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nuggetsy z sosem meksykańskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
391 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

419 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

100 mililitrów

100 gramów

60 gramów

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w paseczki dowolnej długości. Kurczaka umieść w miseczce z mlekiem, a następnie przełóż do miseczki z panierką.

Nuggetsy z sosem meksykańskim - Krok 1

Krok 2

Panierowane kawałki usmaż w rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Nuggetsy z sosem meksykańskim - Krok 2

Krok 3

Zawartość drugiej części saszetki pomieszaj z 3 łyżkami wody, ketchupem i majonezem. Podawaj z usmażonymi nuggetsami.

Nuggetsy z sosem meksykańskim - Krok 3
4

Opinie o przepisie

  • ADZEJ

    ADZEJ , 31.07.2021

    dałem mleko 3% i mi się nie udał

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktoria Czyż

    Wiktoria Czyż , 14.03.2018

    To jest świetne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktoria Czyż

    Wiktoria Czyż , 14.03.2018

    To danie jest super hiper PRZEPYSZNE!!! PRÓBOWALĄM BO ROBIŁAM SAMA???$

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Krzysztanek

    Patrycja Krzysztanek , 30.09.2016

    batdzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nuggetsy z sosem meksykańskimNuggetsy z sosem meksykańskim

Nuggetsy z sosem tysiąca wysp to świetna propozycja na codzienny obiad lub nieformalną kolację w większym gronie. Podane z opiekanymi ziemniakami lub frytkami oraz dodatkiem ulubionej surówki stanowią bardzo smaczną, a jednocześnie prostą potrawę. Do ich przygotowania będziesz potrzebować m.in. piersi z kurczaka. Dokładnie ją umyj, osusz i pokrój w paski. Tak przygotowane mięso umieść w mleku, a potem w misce z chrupiącą panierką. Smaż na rozgrzanym tłuszczu do momentu uzyskania złocistego koloru, a po wyjęciu odsącz je z nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika. Jak serwować nuggetsy? Podawaj je zaraz po przyrządzeniu, z dipem przelanym do małych kokilek. Przygotujesz go, mieszając zawartość torebki z sokiem pomarańczowym i ketchupem. Jaka sałatka będzie odpowiednia? Sprawdzi się taka z dużą ilością świeżych warzyw lub popularny coleslaw. Zainspiruj się tym przepisem i podziel się swoją opinią w komentarzu. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.