Gnocchi z patelni z warzywami - makaron: przepis | Przepisy.pl pixel

Gnocchi z patelni

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

400 gramów

60 gramów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 garść

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojonego w kostkę kurczaka włóż do miski i posyp ziołami prowansalskimi, wędzoną papryką, solą i pieprzem. Pozostawiamy do marynowania na co najmniej 30 minut.

Krok 2

W czasie marynowania kurczaka obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, następnie usmaż marynowanego kurczaka na złoty kolor. Do kurczaka dodajemy posiekaną cebulę i smażymy, aż zmięknie. Dodaj czosnek i smaż wszystko, aż czosnek zacznie pachnieć. Następnie dodaj gnocchi.

Krok 4

Całość zalej wodą i dopraw około ⅓ łyżeczki soli. Przykryj patelnię i smaż gnocchi, aż zmiękną, od czasu do czasu mieszając. Tuż przed całkowitym ugotowaniem potrawy dodaj szpinak – zmniejszy swoją objętość ze względu na ciepło.

Krok 5

Do gotowego dania dodaj śmietanę i kostkę rosołu z kury Knorr. Dobrze wymieszaj, aby bulion dobrze się rozpuścił. Posyp parmezanem i mieszaj, aż składniki się połączą. W ten sposób powstanie bogaty, aksamitny sos, który całkowicie połączy wszystkie smaki potrawy. Gotowe danie podawaj udekorowane świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej