
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
400 gramów
60 gramów
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 garść
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojonego w kostkę kurczaka włóż do miski i posyp ziołami prowansalskimi, wędzoną papryką, solą i pieprzem. Pozostawiamy do marynowania na co najmniej 30 minut.
Krok 2
W czasie marynowania kurczaka obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, następnie usmaż marynowanego kurczaka na złoty kolor. Do kurczaka dodajemy posiekaną cebulę i smażymy, aż zmięknie. Dodaj czosnek i smaż wszystko, aż czosnek zacznie pachnieć. Następnie dodaj gnocchi.
Krok 4
Całość zalej wodą i dopraw około ⅓ łyżeczki soli. Przykryj patelnię i smaż gnocchi, aż zmiękną, od czasu do czasu mieszając. Tuż przed całkowitym ugotowaniem potrawy dodaj szpinak – zmniejszy swoją objętość ze względu na ciepło.
Krok 5
Do gotowego dania dodaj śmietanę i kostkę rosołu z kury Knorr. Dobrze wymieszaj, aby bulion dobrze się rozpuścił. Posyp parmezanem i mieszaj, aż składniki się połączą. W ten sposób powstanie bogaty, aksamitny sos, który całkowicie połączy wszystkie smaki potrawy. Gotowe danie podawaj udekorowane świeżymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej