Gnocchi z patelni z warzywami - makaron: przepis | Przepisy.pl pixel

Gnocchi z patelni

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

400 gramów

60 gramów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 garść

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojonego w kostkę kurczaka włóż do miski i posyp ziołami prowansalskimi, wędzoną papryką, solą i pieprzem. Pozostawiamy do marynowania na co najmniej 30 minut.

Krok 2

W czasie marynowania kurczaka obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, następnie usmaż marynowanego kurczaka na złoty kolor. Do kurczaka dodajemy posiekaną cebulę i smażymy, aż zmięknie. Dodaj czosnek i smaż wszystko, aż czosnek zacznie pachnieć. Następnie dodaj gnocchi.

Krok 4

Całość zalej wodą i dopraw około ⅓ łyżeczki soli. Przykryj patelnię i smaż gnocchi, aż zmiękną, od czasu do czasu mieszając. Tuż przed całkowitym ugotowaniem potrawy dodaj szpinak – zmniejszy swoją objętość ze względu na ciepło.

Krok 5

Do gotowego dania dodaj śmietanę i kostkę rosołu z kury Knorr. Dobrze wymieszaj, aby bulion dobrze się rozpuścił. Posyp parmezanem i mieszaj, aż składniki się połączą. W ten sposób powstanie bogaty, aksamitny sos, który całkowicie połączy wszystkie smaki potrawy. Gotowe danie podawaj udekorowane świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej