Gnocchi z patelni z warzywami - makaron: przepis | Przepisy.pl pixel

Gnocchi z patelni

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

400 gramów

60 gramów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 garść

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojonego w kostkę kurczaka włóż do miski i posyp ziołami prowansalskimi, wędzoną papryką, solą i pieprzem. Pozostawiamy do marynowania na co najmniej 30 minut.

Krok 2

W czasie marynowania kurczaka obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, następnie usmaż marynowanego kurczaka na złoty kolor. Do kurczaka dodajemy posiekaną cebulę i smażymy, aż zmięknie. Dodaj czosnek i smaż wszystko, aż czosnek zacznie pachnieć. Następnie dodaj gnocchi.

Krok 4

Całość zalej wodą i dopraw około ⅓ łyżeczki soli. Przykryj patelnię i smaż gnocchi, aż zmiękną, od czasu do czasu mieszając. Tuż przed całkowitym ugotowaniem potrawy dodaj szpinak – zmniejszy swoją objętość ze względu na ciepło.

Krok 5

Do gotowego dania dodaj śmietanę i kostkę rosołu z kury Knorr. Dobrze wymieszaj, aby bulion dobrze się rozpuścił. Posyp parmezanem i mieszaj, aż składniki się połączą. W ten sposób powstanie bogaty, aksamitny sos, który całkowicie połączy wszystkie smaki potrawy. Gotowe danie podawaj udekorowane świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej