Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

195

387 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4590 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

400 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

2 łyżki

300 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki przesmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku pieprzem i solą.

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pokrój pieczarki w plasterki i dodaj do mięsa wraz z rozmarynem.

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Po usmażeniu mięsa i pieczarek całość polej 400 ml wody i duś przez chwilę.

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gdy mięso będzie miękkie, dodaj Knorr do kurczaka w sosie pieczarkowym i wymieszaj.

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • tomasz

    tomasz , 09.09.2019

    Wszystko, kropka w kropkę, wykonałem z waszego przepisu. Niestety, tak jak przypuszczałem, jest to tak słone, że nie można tego zjeść. Wyprzedzam pytania: Nie, nie doprawiałem po swojemu.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEOPolędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO

W tym daniu zakochasz się od pierwszego kęsa! Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z pieczarkami tworzą kompozycję wręcz idealną. Przepis z pewnością na stałe zagości w Twoim domowym jadłospisie. Nic dodać, nic ująć!

Dla kogo?

Potrawa trafi w gust zarówno zagorzałych zwolenników mięsa, jak i tych, którzy poszukują wyrafinowanych połączeń smakowych.

Na jaką okazję?

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z pieczarkami będą doskonałą propozycją na wykwintny obiad albo kolację. Wysublimowany aromat rozmarynu nada daniu niepowtarzalny charakter. Nikt mu się nie oprze!

Czy wiesz, że?

Rozmaryn zaliczany jest do jednych z najbardziej aromatycznych ziół. Warto dodać szczyptę przyprawy zwłaszcza do steków, polędwicy, pieczeni czy grillowanego mięsa. Urokowi rozmarynu nie oprą się też ryby.

Dla urozmaicenia:

Należy pamiętać, że polędwiczki wieprzowe to mięso bardzo wymagające, które po kolejnym odgrzewaniu traci na smaku i miękkości.