Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO
łatwe
4611 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
2 łyżki
300 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki przesmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku pieprzem i solą.

Krok 2
Pokrój pieczarki w plasterki i dodaj do mięsa wraz z rozmarynem.

Krok 3
Po usmażeniu mięsa i pieczarek całość polej 400 ml wody i duś przez chwilę.

Krok 4
Gdy mięso będzie miękkie, dodaj Knorr do kurczaka w sosie pieczarkowym i wymieszaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Do kurczaka w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO
W tym daniu zakochasz się od pierwszego kęsa! Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z pieczarkami tworzą kompozycję wręcz idealną. Przepis z pewnością na stałe zagości w Twoim domowym jadłospisie. Nic dodać, nic ująć!
Dla kogo?
Potrawa trafi w gust zarówno zagorzałych zwolenników mięsa, jak i tych, którzy poszukują wyrafinowanych połączeń smakowych.
Na jaką okazję?
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z pieczarkami będą doskonałą propozycją na wykwintny obiad albo kolację. Wysublimowany aromat rozmarynu nada daniu niepowtarzalny charakter. Nikt mu się nie oprze!
Czy wiesz, że?
Rozmaryn zaliczany jest do jednych z najbardziej aromatycznych ziół. Warto dodać szczyptę przyprawy zwłaszcza do steków, polędwicy, pieczeni czy grillowanego mięsa. Urokowi rozmarynu nie oprą się też ryby.
Dla urozmaicenia:
Należy pamiętać, że polędwiczki wieprzowe to mięso bardzo wymagające, które po kolejnym odgrzewaniu traci na smaku i miękkości.