Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

196

heart
390 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1166 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4637 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

400 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

2 łyżki

300 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki przesmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku pieprzem i solą.

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pokrój pieczarki w plasterki i dodaj do mięsa wraz z rozmarynem.

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Po usmażeniu mięsa i pieczarek całość polej 400 ml wody i duś przez chwilę.

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gdy mięso będzie miękkie, dodaj Knorr do kurczaka w sosie pieczarkowym i wymieszaj.

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • tomasz

    tomasz , 09.09.2019

    Wszystko, kropka w kropkę, wykonałem z waszego przepisu. Niestety, tak jak przypuszczałem, jest to tak słone, że nie można tego zjeść. Wyprzedzam pytania: Nie, nie doprawiałem po swojemu.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEOPolędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO

W tym daniu zakochasz się od pierwszego kęsa! Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z pieczarkami tworzą kompozycję wręcz idealną. Przepis z pewnością na stałe zagości w Twoim domowym jadłospisie. Nic dodać, nic ująć!

Dla kogo?

Potrawa trafi w gust zarówno zagorzałych zwolenników mięsa, jak i tych, którzy poszukują wyrafinowanych połączeń smakowych.

Na jaką okazję?

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z pieczarkami będą doskonałą propozycją na wykwintny obiad albo kolację. Wysublimowany aromat rozmarynu nada daniu niepowtarzalny charakter. Nikt mu się nie oprze!

Czy wiesz, że?

Rozmaryn zaliczany jest do jednych z najbardziej aromatycznych ziół. Warto dodać szczyptę przyprawy zwłaszcza do steków, polędwicy, pieczeni czy grillowanego mięsa. Urokowi rozmarynu nie oprą się też ryby.

Dla urozmaicenia:

Należy pamiętać, że polędwiczki wieprzowe to mięso bardzo wymagające, które po kolejnym odgrzewaniu traci na smaku i miękkości.