Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO
łatwe
3635 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
2 łyżki
300 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki przesmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku pieprzem i solą.
Krok 2
Pokrój pieczarki w plasterki i dodaj do mięsa wraz z rozmarynem.
Krok 3
Po usmażeniu mięsa i pieczarek całość polej 400 ml wody i duś przez chwilę.
Krok 4
Gdy mięso będzie miękkie, dodaj Knorr do kurczaka w sosie pieczarkowym i wymieszaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Do kurczaka w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO
W tym daniu zakochasz się od pierwszego kęsa! Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z pieczarkami tworzą kompozycję wręcz idealną. Przepis z pewnością na stałe zagości w Twoim domowym jadłospisie. Nic dodać, nic ująć!
Dla kogo?
Potrawa trafi w gust zarówno zagorzałych zwolenników mięsa, jak i tych, którzy poszukują wyrafinowanych połączeń smakowych.
Na jaką okazję?
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z pieczarkami będą doskonałą propozycją na wykwintny obiad albo kolację. Wysublimowany aromat rozmarynu nada daniu niepowtarzalny charakter. Nikt mu się nie oprze!
Czy wiesz, że?
Rozmaryn zaliczany jest do jednych z najbardziej aromatycznych ziół. Warto dodać szczyptę przyprawy zwłaszcza do steków, polędwicy, pieczeni czy grillowanego mięsa. Urokowi rozmarynu nie oprą się też ryby.
Dla urozmaicenia:
Należy pamiętać, że polędwiczki wieprzowe to mięso bardzo wymagające, które po kolejnym odgrzewaniu traci na smaku i miękkości.