Polędwiczki w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w sosie pieczarkowym

z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

266 osób wydrukowało

Pobierz pdf

310 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

1 szczypta

3 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni przesmaż mięso, dodaj cebulę oraz pieczarki pokrojone w plastry. Smaż chwilę razem. Wlej 200 ml wody, dodaj Sos pieczarkowy z cebulką, który wydobędzie smak sosu. Całość zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień. Dodaj marchewkę pokrojoną w plastry i dopraw pieprzem. Całość gotuj 2-3 minuty.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. Gotową potrawkę podawaj z makaronem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli masz pod ręką świeże zioła, np. rozmaryn – pokrój drobno igiełki i dodaj do sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki w sosie pieczarkowymPolędwiczki w sosie pieczarkowym

Mięso oczyść z błon i pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka.