Polędwiczki w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w sosie pieczarkowym

z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

117 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

248 osób wydrukowało

Pobierz pdf

275 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

1 szczypta

3 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni przesmaż mięso, dodaj cebulę oraz pieczarki pokrojone w plastry. Smaż chwilę razem. Wlej 200 ml wody, dodaj Sos pieczarkowy z cebulką, który wydobędzie smak sosu. Całość zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień. Dodaj marchewkę pokrojoną w plastry i dopraw pieprzem. Całość gotuj 2-3 minuty.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. Gotową potrawkę podawaj z makaronem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli masz pod ręką świeże zioła, np. rozmaryn – pokrój drobno igiełki i dodaj do sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej