Polędwiczki w sosie pieczarkowym
z makaronem
łatwe
296 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
1 szczypta
3 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni przesmaż mięso, dodaj cebulę oraz pieczarki pokrojone w plastry. Smaż chwilę razem. Wlej 200 ml wody, dodaj Sos pieczarkowy z cebulką, który wydobędzie smak sosu. Całość zagotuj.
Krok 3
Zmniejsz ogień. Dodaj marchewkę pokrojoną w plastry i dopraw pieprzem. Całość gotuj 2-3 minuty.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. Gotową potrawkę podawaj z makaronem.

Dobra rada:
Jeśli masz pod ręką świeże zioła, np. rozmaryn – pokrój drobno igiełki i dodaj do sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej