Polędwiczki w sosie pieczarkowym
z makaronem
łatwe
308 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
1 szczypta
3 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni przesmaż mięso, dodaj cebulę oraz pieczarki pokrojone w plastry. Smaż chwilę razem. Wlej 200 ml wody, dodaj Sos pieczarkowy z cebulką, który wydobędzie smak sosu. Całość zagotuj.
Krok 3
Zmniejsz ogień. Dodaj marchewkę pokrojoną w plastry i dopraw pieprzem. Całość gotuj 2-3 minuty.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. Gotową potrawkę podawaj z makaronem.

Dobra rada:
Jeśli masz pod ręką świeże zioła, np. rozmaryn – pokrój drobno igiełki i dodaj do sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej