Polędwiczki w sosie pieczarkowym
z makaronem
łatwe
309 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
1 szczypta
3 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni przesmaż mięso, dodaj cebulę oraz pieczarki pokrojone w plastry. Smaż chwilę razem. Wlej 200 ml wody, dodaj Sos pieczarkowy z cebulką, który wydobędzie smak sosu. Całość zagotuj.
Krok 3
Zmniejsz ogień. Dodaj marchewkę pokrojoną w plastry i dopraw pieprzem. Całość gotuj 2-3 minuty.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. Gotową potrawkę podawaj z makaronem.

Dobra rada:
Jeśli masz pod ręką świeże zioła, np. rozmaryn – pokrój drobno igiełki i dodaj do sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej