Włoskie medaliony z polędwiczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie medaliony z polędwiczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

131 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

200 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 sztuki

10 sztuk

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon. Następnie pokrój na steki po około 8 dekagramów. Każdy stek delikatnie spłaszcz w dłoniach tak, aby powstał medalion.

Włoskie medaliony z polędwiczki  - Krok 1

Krok 2

Mięso zamarynuj w oliwie, przeciśniętym czosnku, posiekanym estragonie oraz przyprawie Knorr.

Włoskie medaliony z polędwiczki  - Krok 2

Krok 3

Pieczarki oczyść i przekrój na pół. Dodaj do mięsa i całość marynuj co najmniej 1 godzinę.

Włoskie medaliony z polędwiczki  - Krok 3

Krok 4

Mięso grilluj po 5-6 minut z każdej strony przewracając co jakiś czas. Wraz z mięsem smaż również pieczarki. Po usmażeniu ułóż pieczarki na wierzchu mięsa i skrop pozostałą marynatą. Podawaj samodzielnie lub z sałatką.

Włoskie medaliony z polędwiczki  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoskie medaliony z polędwiczki Włoskie medaliony z polędwiczki

Włoskie inspiracje w twojej kuchni. Z tym daniem poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz. Włoskie medaliony z polędwiczki to miękkie kawałki mięsa w aromatycznej, ziołowej marynacie, które podbijają serca każdego, kto ich spróbował. Smak czosnku łączy się tu z nutą oliwy z oliwek oraz świeżym estragonem. Co zrobić, żeby z wieprzowej polędwiczki powstały medaliony? To bardzo proste. Mięso pokrój na niewielkie steki, a następnie delikatnie spłaszcz w dłoniach i gotowe. Smakowitym dodatkiem do mięsa są grillowane połówki pieczarek. Marynuj je w tej samej mieszance co medaliony przez ok. godzinę, a następnie grilluj razem z kawałkami mięsa, do chwili, aż staną się brunatne. Przed podaniem włoskiego specjału, skrop go pozostałą marynatą i udekoruj świeżym estragonem. Mniam!