Włoskie medaliony z polędwiczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie medaliony z polędwiczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

275 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 sztuki

10 sztuk

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon. Następnie pokrój na steki po około 8 dekagramów. Każdy stek delikatnie spłaszcz w dłoniach tak, aby powstał medalion.

Włoskie medaliony z polędwiczki  - Krok 1

Krok 2

Mięso zamarynuj w oliwie, przeciśniętym czosnku, posiekanym estragonie oraz przyprawie Knorr.

Włoskie medaliony z polędwiczki  - Krok 2

Krok 3

Pieczarki oczyść i przekrój na pół. Dodaj do mięsa i całość marynuj co najmniej 1 godzinę.

Włoskie medaliony z polędwiczki  - Krok 3

Krok 4

Mięso grilluj po 5-6 minut z każdej strony przewracając co jakiś czas. Wraz z mięsem smaż również pieczarki. Po usmażeniu ułóż pieczarki na wierzchu mięsa i skrop pozostałą marynatą. Podawaj samodzielnie lub z sałatką.

Włoskie medaliony z polędwiczki  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie medaliony z polędwiczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoskie medaliony z polędwiczki Włoskie medaliony z polędwiczki

Włoskie inspiracje w twojej kuchni. Z tym daniem poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz. Włoskie medaliony z polędwiczki to miękkie kawałki mięsa w aromatycznej, ziołowej marynacie, które podbijają serca każdego, kto ich spróbował. Smak czosnku łączy się tu z nutą oliwy z oliwek oraz świeżym estragonem. Co zrobić, żeby z wieprzowej polędwiczki powstały medaliony? To bardzo proste. Mięso pokrój na niewielkie steki, a następnie delikatnie spłaszcz w dłoniach i gotowe. Smakowitym dodatkiem do mięsa są grillowane połówki pieczarek. Marynuj je w tej samej mieszance co medaliony przez ok. godzinę, a następnie grilluj razem z kawałkami mięsa, do chwili, aż staną się brunatne. Przed podaniem włoskiego specjału, skrop go pozostałą marynatą i udekoruj świeżym estragonem. Mniam!