Faszerowane polędwiczki wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane polędwiczki wieprzowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

64

heart
1156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1016 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1492 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

50 gramów

5 łyżek

150 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w grube plastry, pieczarki i cebulę w kostkę.

Krok 2

Podsmaż warzywa na patelni i nafaszeruj nimi polędwiczki. Gotowe mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze śmietaną oraz wodą i zalej nim mięso. Następnie posyp je startym serem.

Krok 4

Piecz pod przykryciem przez 25 minut w 200 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby zapiec ser.

5

Opinie o przepisie

  • Aleksandra  Różyńska

    Aleksandra Różyńska , 16.04.2020

    bardzo dobre danie na obiat

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Marcin Warczak

    Marcin Warczak , 14.08.2017

    te 25 minut to za mało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ja ja

    ja ja , 06.12.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • kamilka  Wodrowska

    kamilka Wodrowska , 23.11.2015

    jak dla mnie nic nadzwyczajnego. (

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane polędwiczki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane polędwiczki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane polędwiczki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane polędwiczki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane polędwiczki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane polędwiczki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane polędwiczki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane polędwiczki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowane polędwiczki wieprzoweFaszerowane polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki wieprzowe to mięso o delikatnym smaku, które dobrze sprawdza się zarówno przygotowane w formie smażonej, jak i pieczonej. Wypróbuj, jak smakują faszerowane pieczarkami. Zwróć uwagę na to, by mięso było dobrej jakości. Świeża wieprzowina ma jasnoróżowy kolor, jest lekko błyszcząca i elastyczna. Do przygotowania nadzienia potrzebne są pieczarki oraz cebula. Pieczarki zastąpisz także innymi grzybami, np. borowikami. Polędwiczki pokrój w plastry i nałóż na nie przygotowany wcześniej farsz – nie musisz dodatkowo rozbijać mięsa, ponieważ zmięknie ono podczas pieczenia. Porcje ułożone w żaroodpornym naczyniu zalej sosem, który szybko przygotujesz na bazie śmietany. Jako uwieńczenie wszystkich składników dania, dobrze pasować będzie starty żółty ser, który urozmaici nieco smak potrawy. Wybierz dowolny gatunek, np. goudę lub edamski. Na krótko przed końcem pieczenia zdejmij przykrycie, by ser się zarumienił. Pamiętaj o tym znakomitym daniu z polędwiczek, planując najbliższy niedzielny obiad.