Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 opakowania
1 łyżka
3 sztuki
1 pęczek
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i pokrój w medaliony. Powinno powstać około pięciu porcji.

Krok 2
Każdy medalion rozbij lekko tłuczkiem lub dłonią.

Krok 3
W moździerzu rozkrusz pieprz Knorr, a potem dodaj czosnek, oliwę i przyprawę Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Natrzyj dokładnie mięso przygotowaną marynatą i smaż na patelni przez 4-6 minut z każdej strony. Podawaj z zieloną sałatą skropioną oliwą ze smażenia oraz porwanymi listkami bazylii.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






















Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem

