Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

58 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżka

3 sztuki

1 pęczek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój w medaliony. Powinno powstać około pięciu porcji.

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Każdy medalion rozbij lekko tłuczkiem lub dłonią.

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - Krok 2

Krok 3

W moździerzu rozkrusz pieprz Knorr, a potem dodaj czosnek, oliwę i przyprawę Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Natrzyj dokładnie mięso przygotowaną marynatą i smaż na patelni przez 4-6 minut z każdej strony. Podawaj z zieloną sałatą skropioną oliwą ze smażenia oraz porwanymi listkami bazylii.

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej