Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżka

3 sztuki

1 pęczek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój w medaliony. Powinno powstać około pięciu porcji.

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Każdy medalion rozbij lekko tłuczkiem lub dłonią.

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - Krok 2

Krok 3

W moździerzu rozkrusz pieprz Knorr, a potem dodaj czosnek, oliwę i przyprawę Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Natrzyj dokładnie mięso przygotowaną marynatą i smaż na patelni przez 4-6 minut z każdej strony. Podawaj z zieloną sałatą skropioną oliwą ze smażenia oraz porwanymi listkami bazylii.

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiemWieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem

Mięso oczyść z błon i pokrój w medaliony. Powinno powstać około pięciu porcji.