Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem
łatwe
38 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 opakowania
1 łyżka
3 sztuki
1 pęczek
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i pokrój w medaliony. Powinno powstać około pięciu porcji.

Krok 2
Każdy medalion rozbij lekko tłuczkiem lub dłonią.

Krok 3
W moździerzu rozkrusz pieprz Knorr, a potem dodaj czosnek, oliwę i przyprawę Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Natrzyj dokładnie mięso przygotowaną marynatą i smaż na patelni przez 4-6 minut z każdej strony. Podawaj z zieloną sałatą skropioną oliwą ze smażenia oraz porwanymi listkami bazylii.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej