Polędwiczka po chińsku (polędwiczki) - wieprzowe | Przepisy.pl pixel

Polędwiczka po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
418 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

325 osób wydrukowało

Pobierz pdf

460 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżeczki

3 łyżki

20 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w grube plastry. Następnie zamarynuj z przyprawie Knorr, sosie sojowym, sezamie i tymianku.

Polędwiczka po chińsku - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Kawałki mięsa obtaczaj w mące i natychmiast smaż, aż nabiorą rumianego koloru.

Polędwiczka po chińsku - Krok 2

Krok 3

Następnie na patelnię z mięsem wlej pozostałą marynatę, sok z cytryny oraz pół szklanki wody.

Polędwiczka po chińsku - Krok 3

Krok 4

Gotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj posypane posiekaną cebulą dymką.

Polędwiczka po chińsku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata

    Małgorzata , 05.09.2020

    rewelacyjny smak!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczka po chińskuPolędwiczka po chińsku

Pokrój mięso w grube plastry. Następnie zamarynuj z przyprawie Knorr, sosie sojowym, sezamie i tymianku.