Polędwiczka po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczka po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

398 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

256 osób wydrukowało

Pobierz pdf

366 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżeczki

3 łyżki

20 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w grube plastry. Następnie zamarynuj z przyprawie Knorr, sosie sojowym, sezamie i tymianku.

Polędwiczka po chińsku - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Kawałki mięsa obtaczaj w mące i natychmiast smaż, aż nabiorą rumianego koloru.

Polędwiczka po chińsku - Krok 2

Krok 3

Następnie na patelnię z mięsem wlej pozostałą marynatę, sok z cytryny oraz pół szklanki wody.

Polędwiczka po chińsku - Krok 3

Krok 4

Gotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj posypane posiekaną cebulą dymką.

Polędwiczka po chińsku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata

    Małgorzata , 05.09.2020

    rewelacyjny smak!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej