Polędwiczka po chińsku (polędwiczki) - wieprzowe | Przepisy.pl pixel

Polędwiczka po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
418 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

325 osób wydrukowało

Pobierz pdf

460 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżeczki

3 łyżki

20 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w grube plastry. Następnie zamarynuj z przyprawie Knorr, sosie sojowym, sezamie i tymianku.

Polędwiczka po chińsku - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Kawałki mięsa obtaczaj w mące i natychmiast smaż, aż nabiorą rumianego koloru.

Polędwiczka po chińsku - Krok 2

Krok 3

Następnie na patelnię z mięsem wlej pozostałą marynatę, sok z cytryny oraz pół szklanki wody.

Polędwiczka po chińsku - Krok 3

Krok 4

Gotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj posypane posiekaną cebulą dymką.

Polędwiczka po chińsku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata

    Małgorzata , 05.09.2020

    rewelacyjny smak!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczka po chińskuPolędwiczka po chińsku

Pokrój mięso w grube plastry. Następnie zamarynuj z przyprawie Knorr, sosie sojowym, sezamie i tymianku.