
Składniki
400 gramów
1 łyżka
4 plastry
100 mililitrów
1 opakowanie
200 gramów
4 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przekrój wzdłuż na pół. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Krok 2
Piersi obsmaż z obu stron, nałóż na nie po plastrze sera i ananasa.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i śmietaną, wlej na patelnię i gotuj pod przykryciem 5 minut, mieszając co jakiś czas. Kurczaka podawaj z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś z kurczaka po alpejsku
Soczyste piersi z kurczaka zapiecz na patelni z plastrami ananasa i żółtego sera, a gdy nabiorą rumieńców, zalej je aksamitnym, serowo-brokułowym sosem. Piersi z kurczaka po alpejsku to finezyjne danie dziecinnie proste w przyrządzeniu. Warto je przetestować, gdyż kurczak i ananas tworzą duet, który zawsze zachwyca dobrym smakiem. Jeśli chcesz temu związkowi nadać odrobinę pikanterii, dopraw delikatne mięso drobiowe mieszanką aromatycznych przypraw. Pierś z kurczaka serwuj z chrupiącymi łódeczkami ziemniaczanymi. Przygotowuje się je w bardzo prosty sposób. Kilogram ziemniaków w mundurkach gotuj około 25-30 minut. Gdy przestygną, pokrój je wzdłuż na ósemki i rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą, posyp tymiankiem i piecz około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni.



































