Pierś z kurczaka w zupie cebulowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w zupie cebulowej

Autor: magdap

ratingratingratingratingrating

51

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

285 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś dokładnie umyć i pokroić w kostkę (wielkość ok .3-4 cm) . Ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Posypać piersi zupą cebulową (dokładnie wymieszać), następnie zalać śmietanką tak aby pierś była cała zanurzona.

Krok 3

Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nierozgrzanego piekarnika stawionego na 220 st. na ok. 30-40 min. (góra musi się ładnie zarumienić)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej