Pierś z kurczaka w zupie cebulowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w zupie cebulowej

Autor: magdap

ratingratingratingratingrating

21

34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

258 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś dokładnie umyć i pokroić w kostkę (wielkość ok .3-4 cm) . Ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Posypać piersi zupą cebulową (dokładnie wymieszać), następnie zalać śmietanką tak aby pierś była cała zanurzona.

Krok 3

Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nierozgrzanego piekarnika stawionego na 220 st. na ok. 30-40 min. (góra musi się ładnie zarumienić)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej