Pierś z kurczaka w zupie cebulowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w zupie cebulowej

Autor: magdap

ratingratingratingratingrating

10

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

218 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 litra

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś dokładnie umyć i pokroić w kostkę (wielkość ok .3-4 cm) . Ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Posypać piersi zupą cebulową (dokładnie wymieszać), następnie zalać śmietanką tak aby pierś była cała zanurzona.

Krok 3

Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nierozgrzanego piekarnika stawionego na 220 st. na ok. 30-40 min. (góra musi się ładnie zarumienić)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej