
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś dokładnie umyć i pokroić w kostkę (wielkość ok .3-4 cm) . Ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Posypać piersi zupą cebulową (dokładnie wymieszać), następnie zalać śmietanką tak aby pierś była cała zanurzona.
Krok 3
Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nierozgrzanego piekarnika stawionego na 220 st. na ok. 30-40 min. (góra musi się ładnie zarumienić)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej