Pierś z kurczaka w zupie cebulowej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierś z kurczaka w zupie cebulowej

Autor: magdap

ratingratingratingratingrating

9

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

210 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 litra

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś dokładnie umyć i pokroić w kostkę (wielkość ok .3-4 cm) . Ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Posypać piersi zupą cebulową (dokładnie wymieszać), następnie zalać śmietanką tak aby pierś była cała zanurzona.

Krok 3

Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nierozgrzanego piekarnika stawionego na 220 st. na ok. 30-40 min. (góra musi się ładnie zarumienić)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej