Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka po oczyszczeniu i podzieleniu na 4 porcje oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr. Wstaw do lodówki na ok. 30 min.

Krok 2

Zamarynowanego kurczaka szybko usmaż na rozgrzanej oliwie z każdej strony.

Krok 3

Paprykę, marchewkę i czosnek pokrój w kostkę i przesmaż na tej samej patelni co kurczaka. Delikatnie dopraw sola i pieprzem.

Krok 4

Porcje kurczaka ułóż na kawałkach folii aluminiowej.

Krok 5

Warzywa ułóż na porcjach kurczaka i każdy osobno zawiń folią. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni przez ok.30 minut. Podawaj z ryżem, układając je kolejno łyżeczką w naoliwionej filiżance,(którą potem szybkim ruchem ustaw do góry nogami na talerzu) oraz żurawiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej