Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka po oczyszczeniu i podzieleniu na 4 porcje oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr. Wstaw do lodówki na ok. 30 min.

Krok 2

Zamarynowanego kurczaka szybko usmaż na rozgrzanej oliwie z każdej strony.

Krok 3

Paprykę, marchewkę i czosnek pokrój w kostkę i przesmaż na tej samej patelni co kurczaka. Delikatnie dopraw sola i pieprzem.

Krok 4

Porcje kurczaka ułóż na kawałkach folii aluminiowej.

Krok 5

Warzywa ułóż na porcjach kurczaka i każdy osobno zawiń folią. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni przez ok.30 minut. Podawaj z ryżem, układając je kolejno łyżeczką w naoliwionej filiżance,(którą potem szybkim ruchem ustaw do góry nogami na talerzu) oraz żurawiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś kurczaka w warzywach i żurawinie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej