Kapitańskie cygara z sosem koktajlowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapitańskie cygara z sosem koktajlowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
361 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

30 gramów

60 gramów

120 gramów

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w grube paski, posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 10 minut.

Kapitańskie cygara  z sosem koktajlowym  - Krok 1

Krok 2

W tym czasie przygotuj surówkę. Marchewkę zetrzyj na tarce, a pomarańczę przekrój na pół, obierz, po czym jedną z połówek pokrój w kostkę. Z drugiej połówki wyciśnij sok i odstaw go na później.

Kapitańskie cygara  z sosem koktajlowym  - Krok 2

Krok 3

Następnie pozwól dziecku wymieszać rodzynki, kostkę z pomarańczy i połowę majonezu. Ewentualnie dopraw je solą i cukrem do smaku.

Krok 4

Płatki kukurydziane zmiksuj i wymieszaj z bułką tartą. Dzieci mogą panierować kurczaka w kolejności: w mące, roztrzepanym jajku i przygotowanych płatkach kukurydzianych.

Krok 5

Smaż kawałki kurczaka na złoty kolor i dopiecz w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez około 10 minut.

Krok 6

Na koniec pozwól dzieciom zrobić sos: resztę majonezu należy połączyć z ketchupem i sokiem wyciśniętym z połówki pomarańczy. Do dekoracji potrawy możesz użyć plastrów pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapitańskie cygara  z sosem koktajlowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapitańskie cygara  z sosem koktajlowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapitańskie cygara  z sosem koktajlowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapitańskie cygara  z sosem koktajlowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapitańskie cygara  z sosem koktajlowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapitańskie cygara  z sosem koktajlowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapitańskie cygara  z sosem koktajlowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapitańskie cygara  z sosem koktajlowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapitańskie cygara  z sosem koktajlowym Kapitańskie cygara z sosem koktajlowym

Kurczaka pokrój w grube paski, posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 10 minut.