Tortellini w sosie śmietanowym

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Solimy i przesmażam krótko na odrobinie oliwy z dodatkiem posiakanego czosnku. Przekładamy do miseczki i przykrywamy

Krok 2

Następnie przesmażamy krótko pokrojony w kostkę boczek, do którego następnie dodajemy sos śmietanowy oraz pieczarki. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut.

Krok 3

Tortellini przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta. Podajemy polane przygotowanym sosem śmietanowo-grzybowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos śmietanowo-grzybowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej