Gulasz jagnięcy z czerwonym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz jagnięcy z czerwonym winem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

36 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 litr

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm.

Krok 2

Do mięsa dodaj olej oraz wszystkie przyprawy. Odstaw na co najmniej 30 minut.

Krok 3

Po tym czasie rozgrzej rondel i podsmaż mięso. Gdy zrobi się mocno rumiane, dodaj posiekany czosnek, cebulę pokrojoną na ćwiartki i plastry marchewki.

Krok 4

Następnie wlej czerwone wino. Gotuj przez ok. 20 minut, aż wino prawie całe wyparuje.

Krok 5

Po tym czasie wlej litr wody, aby wydobyć głęboki smak dania dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr i gotuj kolejne 20-30 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie, a sos zrobi się gęsty oraz wyrazisty w smaku. Podawaj np. z kaszą kuskus.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej