Gulasz jagnięcy z czerwonym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz jagnięcy z czerwonym winem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

36 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 litr

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm.

Krok 2

Do mięsa dodaj olej oraz wszystkie przyprawy. Odstaw na co najmniej 30 minut.

Krok 3

Po tym czasie rozgrzej rondel i podsmaż mięso. Gdy zrobi się mocno rumiane, dodaj posiekany czosnek, cebulę pokrojoną na ćwiartki i plastry marchewki.

Krok 4

Następnie wlej czerwone wino. Gotuj przez ok. 20 minut, aż wino prawie całe wyparuje.

Krok 5

Po tym czasie wlej litr wody, aby wydobyć głęboki smak dania dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr i gotuj kolejne 20-30 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie, a sos zrobi się gęsty oraz wyrazisty w smaku. Podawaj np. z kaszą kuskus.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz jagnięcy z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej