
Składniki
750 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 litr
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm.
Krok 2
Do mięsa dodaj olej oraz wszystkie przyprawy. Odstaw na co najmniej 30 minut.
Krok 3
Po tym czasie rozgrzej rondel i podsmaż mięso. Gdy zrobi się mocno rumiane, dodaj posiekany czosnek, cebulę pokrojoną na ćwiartki i plastry marchewki.
Krok 4
Następnie wlej czerwone wino. Gotuj przez ok. 20 minut, aż wino prawie całe wyparuje.
Krok 5
Po tym czasie wlej litr wody, aby wydobyć głęboki smak dania dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr i gotuj kolejne 20-30 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie, a sos zrobi się gęsty oraz wyrazisty w smaku. Podawaj np. z kaszą kuskus.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej