Składniki
50 dekagramów
2 sztuki
30 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą.
Krok 2
Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy
Krok 3
Marchew obieramy i kroimy w kawałki.
Krok 4
Warzywa dodajemy do cebuli, przesmażamy chwilę, zalewamy szklanką wody,dodajemy przyprawy i dusimy 15 min. Doprawiamy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej