Gulasz z brukselką

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

121

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą.

Krok 2

Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy

Krok 3

Marchew obieramy i kroimy w kawałki.

Krok 4

Warzywa dodajemy do cebuli, przesmażamy chwilę, zalewamy szklanką wody,dodajemy przyprawy i dusimy 15 min. Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej