Gulasz z brukselką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z brukselką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą.

Krok 2

Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy

Krok 3

Marchew obieramy i kroimy w kawałki.

Krok 4

Warzywa dodajemy do cebuli, przesmażamy chwilę, zalewamy szklanką wody,dodajemy przyprawy i dusimy 15 min. Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej