Gulasz z brukselką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z brukselką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą.

Krok 2

Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy

Krok 3

Marchew obieramy i kroimy w kawałki.

Krok 4

Warzywa dodajemy do cebuli, przesmażamy chwilę, zalewamy szklanką wody,dodajemy przyprawy i dusimy 15 min. Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz galicyjski
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej