Gulasz z brukselką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z brukselką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą.

Krok 2

Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy

Krok 3

Marchew obieramy i kroimy w kawałki.

Krok 4

Warzywa dodajemy do cebuli, przesmażamy chwilę, zalewamy szklanką wody,dodajemy przyprawy i dusimy 15 min. Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej