
Składniki
50 dekagramów
2 sztuki
30 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą.
Krok 2
Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy
Krok 3
Marchew obieramy i kroimy w kawałki.
Krok 4
Warzywa dodajemy do cebuli, przesmażamy chwilę, zalewamy szklanką wody,dodajemy przyprawy i dusimy 15 min. Doprawiamy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej