Gulasz z brukselką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z brukselką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą.

Krok 2

Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy

Krok 3

Marchew obieramy i kroimy w kawałki.

Krok 4

Warzywa dodajemy do cebuli, przesmażamy chwilę, zalewamy szklanką wody,dodajemy przyprawy i dusimy 15 min. Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z brukselką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej